Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Poreznici, grobari i pisci će ipak dočekati 2020. godinu

Bliži se kraj poslovima koje će moći obavljati “limeni” zaposlenici, a jedina nada za ljude su struke vezane uz smrt, život, ljubav i kreativnost

Fotolia
Foto: Fotolia
0 komentara

Zanimanja koja se temelje isključivo na automatizmu, a ne kreativnosti mogla bi nestati do 2020., predviđaju američki stručnjaci. Jedina nada za ostajanje u poslu je isključivo ljudski faktor - koji je jedini lijek da čovječanstvo ne zamijene radnici od plastike i aluminija. Odvjetnici, političari, pisci koji će se baviti stručnim priručnicima te umjetnici koji će se preusmjeriti na računalni dizajn i dalje će postojati - kao i prostitutke, duhovni vođe, grobari, ali i poreznici jer se računalo prelako prevari. No ljudi se lako prilagođavaju novom načinu života. To se najbolje vidi na primjeru današnjih zanimanja koja cvjetaju - iako prije 10-15 godina nisu bila u planu. Slobodni blogeri ili oni koji rade za velike tvrtke promovirat će brend ili objektivan pristup temi poput novinara “freelancera”, a sve je više i videonovinara. U ‘60-ima su reporteri sami snimali priče zbog manjka novca, a danas veće tvrtke unajmljuju ljude koji će “puniti” internetske stranice. Još jedan produkt modernog društva su dizajneri interijera. Zašto bi morali razmišljati pristaje li ljubičasti zid uz narančasti trosjed ako to može obaviti netko drugi i pritom najbolje iskoristiti novac za kupnju namještaja te izabrati savršene zavjese. Stručnjaci i stratezi raznih struka koji analaziraju odnos korisnika prema proizvodu jedna su od “zlatnih koka” današnjice.

MENADŽER ZA UMIROVLJENIKE
Wellness menadžer za starije ljude poboljšat će kvalitetu života umirovljenika. Od financijskog savjetovanja, čišćenja, kupnje namirnica do osmišljavanja jelovnika i ciljanog vježbanja, menadžer će osigurati kvalitetnu starost.

KRADLJIVCI KIŠE
Vremenska policija sprečavat će krađu oblaka kojom bi se u sušnim predjelima osiguralo dovoljno kiše. Zabranjivat će se kažnjivi utjecaji na vremenske prilike poput ispaljivanja raketa s ionima srebra u oblake te pregledavati tlo i klima.

KAPACITET MOZGA
Kirurzi za poboljšavanje pamćenja ugrađivat će čipove u mozak koji će povećati kapacitet pohranjivanja informacija. To će uvelike zakomplicirati nagradne kvizove, ali i ugroziti kirurge zbog rizika od tužbi za gubitak sjećanja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message