Obavijesti

Pametna kuna

Razbijamo mit o nepotrebnom i skupom kasko osiguranju!

Razbijamo mit o nepotrebnom i skupom kasko osiguranju!
2

Kasko je skup, kasko je nepotreban, kasko se isplati samo ako kupujete novi auto. To su samo neke od uobičajenih predrasuda vezanih uz ovaj oblik osiguranja

Naravno, to su samo predrasude, a stvarna slika daleko je drugačija. Kasko se isplati, ne samo ako kupujete novi automobil nego i ako vozite nešto stariji -u prvom redu zato što cijena polica kasko osiguranja nije toliko visoka kao što se misli.

Što je kasko osiguranje i koliko košta?

Čak i ako ste vi skrivili prometnu nezgodu, polica kasko osiguranja će u datom trenutku pokriti svu materijalnu štetu na vašem automobilu. Trošak štete može iznositi i više desetaka tisuća kuna, ali uz pravu policu kasko osiguranja taj trošak je za vas nula.

Uobičajeni je mit da je kasko osiguranje prilično skupo. Doista, ako vozite skupocjeni automobil, koji je uz to i izložen rizicima krađe, cijena police kasko osiguranja može prijeći i nekoliko tisuća kuna. Međutim, prema kalkulatoru UNIQA osiguranja, koji možete pronaći na www.uniqat.info, došli smo do iznosa od tek 199 kuna mjesečno koje treba platiti za automobil novonabavne vrijednosti 100.000 kuna. Ta suma doista ne predstavlja značajan izdatak, osobito ako se uzmu u obzir svi rizici koje polica kasko osiguranja pokriva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nadalje, u UNIQA osiguranju moguće je ugovoriti i djelomični kasko, odnosno policu koja pokriva samo neke situacije. U tom slučaju, cijena police može biti i niža od navedene.

Treba li vam kasko?

Odluka ovisi o vama i vašim prioritetima. Ako brinete o svojoj imovini i želite očuvati njezinu vrijednost, onda je za vas kasko sigurno dobro rješenje. Kasko osiguranje je idealno rješenje i ako želite izbjeći visok jednokratni trošak popravka automobila u slučaju nezgode -budući da se, kako su nam rekli u UNIQA osiguranju, prometna nezgoda može dogoditi svakome, no materijalne se posljedice ne moraju dogoditi baš vama.

Prije nego što se odlučite za policu kasko osiguranja, svakako se raspitajte o cijenama i uvjetima. Putem raznih online kalkulatora, poput već predstavljenog www.uniqat.info, možete izračunati okvirnu cijenu police. Međutim, kažu u UNIQA osiguranju, izračun je okviran. Točan izračun ovisi o nizu detalja koje je najbolje provjeriti u poslovnici ove osiguravajuće kuće, na linku www.uniqa.hr ili na besplatnom telefonu 0800 200 201, jer konačna cijena može biti i niža.

Sljedeći razlog zbog kojeg se isplati uzeti kasko je subjektivni osjećaj sigurnosti koji pruža. Kako nam kažu u UNIQA osiguranju, ideja ove usluge jest da se korisnik kojem se prometna nezgoda dogodila, nakon aktivacije svog kaska, ubrzo počne osjećati kao da se nezgoda nikad nije dogodila.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang