Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Razgovor za posao ne mora biti noćna mora

Razgovor za posao ne mora biti noćna mora
1

Većina poslodavaca ne odgovara iskreno upita li ih se za razloge odbijanja kandidata. Stoga posloprimci stalno ponavljaju iste pogreške

VIDEO

Nakon što zazvoni telefon i glas s druge strane slušalice objavi: “Naša je tvrtka zainteresirana za vas. Jeste li slobodni za razgovor?”, većinu će kandidata proći trnci. Što obući, kako se pripremiti, ponijeti primjerak životopisa ili ne, najčešće su dvojbe. No, ima i onih koji intervju doživljavaju kao odlazak na kavu u kvartovsku birtiju. Raščupane kose, u staroj trenirci, kasne i po dvadeset minuta. Na pitanja odgovaraju uglavnom sa “Da” i “Ne”, ne znaju ništa o potencijalnom poslodavcu i, nakon što ih odbiju, čudom se čude, a svoj neuspjeh opravdavaju nepotizmom u tvrtki. Većina poslodavaca ne odgovara iskreno upita li ih se za razloge odbijanja kandidata. Stoga se neznalice, stalno ponavljajući iste pogreške na razgovoru, beskonačno vrte u krugu neuspjeha i loše poslovne karme. 
>>>Kašnjenje na razvogor i neprimjereno odjevanje pri vrhu su liste najgorih pogreški potencijalnih zaposlenika. Preuska i sportska odjeća nikako ne dolaze u obzir, kao ni neoprana kosa.
>>>Zbunjeni kandidati, iako mogu djelovati simpatično, uglavnom neće dobiti posao. Žele li se zaposliti, moraju zapamtiti da je jedna od najtraženijih poslovnih vještina je snalažljivost.
>>>Ljutiti komentari na vozača autobusa, nepristojnu tajnicu ili portira također ne nose bodove kod poslodavca.
>>>Želeći pokazati sve što znaju, samouvjerenost nekih kandidata 'podivlja’ te postanu naporni i 'prepametni’. Tako odaju dojam 'teških’ ljudi kkoji uvijek žele biti u pravu.
>>>Na pitanje: “Kako biste riješili taj problem”, razdragani kandidati najčešće odgovaraju “uz timski rad”. Iako vole timske igrače, poslodavci očekuju samostalnost.
>>>Provokativnim pitanjima potencijalni poslodavac provjerava duljinu 'fitilja’ tj., kako se nosite s autoritetima. Ako 'poludite’ i bahato odbrusite, nećete dobiti posao.
>>>Neukusne i neprimjerene šale jedan su od najbržih načina za završavanje intervjua. Neozbiljnost se smatra neproduktivnom tako da će šaljivac ostati na burzi.
>>>Iako će tolerirati malo treme, poslodavci neće imati milosti prema kandidatima koji su toliko nervozni da zamuckuju, pričaju nerazgovjetno ili u petoj brzini. Udahnite i polako.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang