Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Razmjenom rabljenih knjiga uštedi se 1000 kn

Razmjenom rabljenih knjiga  uštedi se 1000 kn
2

Diljem cijele Hrvatske, u školama, knjižnicama i župnim uredima organizirane su akcije poklanjanja, razmjene i prodaje rabljenih knjiga

VIDEO

Sve udžbenike i radne bilježnice za nadolazeću školsku godinu nabavili smo preko stranica za oglašavanje na internetu. Na knjige za osmi razred osnovne škole dosad smo potrošili 300 kuna, a nedostaje nam još samo jedan udžbenik - zadovoljno priča mama Kristina Pavić iz Zagreba. Za svoje dvoje djece, već drugu godinu zaredom, kupuje rabljene knjige (stara izdanja) te kaže kako su ove sezone uspješno uštedili čak 1000 kuna.
- Izračunali smo da se cijena novih udžbenika i radnih bilježnica kreće oko 1500 kuna. Cijena zapravo ovisio o školi. Udžbenici za osmi razred nas bi stajali 1300 kuna. A sve to bez bilježnica, mapi i drugoga pribora. S dvoje školske djece to nam je puno previše, ističe ona. Gospođa Kristina samo je jedna od mnogih hrvatskih roditelja koji u kriznoj financijskoj situaciji u državi snalažljivo i vješto ‘barataju’ ionako tankim kućnim budžetom. A dobre organizacije u tom smislu uopće ne manjka. Štoviše, diljem cijele države, sve do početka školske godine, u školama, knjižnicama i župnim uredima organizirane su akcije razmjene i prodaje rabljenih knjiga po simboličnim i pristupačnim cijenama.
STARE KNJIGE NISU NIKAKAV PROBLEM
I prošle smo godine prodali Stjepanove stare knjige te za taj novac kupili rabljene knjige za novu školsku godinu, kaže Kristina Pavić te dodaje da je ugodno iznenađena načinom na koji današnja djeca ‘funkcioniraju’.
- Učenici sami organiziraju razmjenu i prodaju starih knjiga, snalažljivi su i poduzetni. I što je najvažnije, nije im problem koristiti rabljene knjige. Barem ni jednom djetetu koje ja znam, veli.
POMOĆ ZA 1200 UČENIKA
Caritas Zagrebačke nadbiskupije već drugu godinu zaredom organizira akciju prikupljanja i besplatne podjele rabljenih udžbenika pod nazivom “Sačuvaj, podijeli, razveseli!”. Akcija je počela 7. lipnja, a traje do 11. rujna. Do 19 kolovoza prikupljeno je 10.670, a podijeljeno 8720 udžbenika te je knjige dosad dobilo oko 1200 učenika. Udžbenike mogu potražiti i besplatno dobiti svi Zagrepčani kojima su potrebni, poručuju iz Caritasa.
CARITASOVE LOKACIJE ZA PRIKUPLJANJE UDŽBENIKA:
Vlaška 36, Selsak Cesta 165, Avenija Dubrava 220, Crnojezerska 20. Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka 8 - 16
CARITASOVE LOKACIJE ZA PODJELU UDŽBENIKA:
Selska cesta 165, Avenija Dubrava 220. Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka 9 - 16
PRONAĐITE KNJIGE U SVOJEM GRADU:
OPATIJA - Razmjena knjiga za osnovnu školu u Društvu naša djeca Opatija na Puntakolovi. Radnim danima od 9 do 15 sati.
VELIKA GORICA - Na dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica razmjenjuju se knjige za osnovnu školu. Pon., sri. i pet. 16-19, ut. i čet. 9-12
KAŠTEL LUKŠIĆ - Učenici koji žele udžbenike mogu ih razmijeniti u Župnom uredu Kaštel Lukšić utorkom i subotom od 8 do 9 sati.
ČAZMA - Razmjena knjiga za osnovnu i srednju školu u knjižnici S. Kolara, ponedjeljkom 12-19 te utorkom, srijedom i četvrtkom od 9-15.
OSIJEK - Svake subote u osječkoj Tvrđi, pod pokroviteljstvom grada Osijeka, razmjenjuju se i prodaju udžbenici za osnovne i srednje škole.
BJELOVAR - U prodajnom centru Pevec svakim danom (osim subote i nedjelje) od 10 do 15 sati organiziran je učenički antikvarijat “Nema frke”.
KOPRIVNICA - Od 21. lipnja u Domu mladih vrši se razmjena knjiga (bez prodaje), a do jeseni knjige prikuplja i Caritas župe Sv. Antuna Padovanskog.
SPLIT - Knjige za osnovnu školu, za djecu slabijeg imovinskog statusa, prikuplja Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu