Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Samo bez izgovora: 'Broje' se samo iskrene isprike i kajanja

Samo bez izgovora: 'Broje' se samo iskrene isprike i kajanja
1

I na poslu je najpametnije što prije se ispričati, a važno je i procijeniti težinu prijestupa. Pritom nikako nemojte dramatizirati i tražiti izgovore za vlastitu krivnju

VIDEO

Prije nego što se počnete ispričavati zbog pogreške koju ste napravili na poslu, najvažnije je procijeniti koliko ste doista “zeznuli”. Bilo bi vrlo loše ako sitnicu pretvorite u veliku pogrešku, ali još gore ako veći propust sasvim ignorirate. Također, dobro razmislite koji je najbolji način da se ispričate - mail, razgovor u četiri oka ili javna isprika pred svim kolegama. Osim toga, važno je to učiniti što prije, a ne čekati jer će se tako među kolegama nakupljati nezadovoljstvo i ljutnja. 

No isprika prije svega mora biti iskrena i precizna te trebate pokazati da preuzimate potpunu odgovornost za pogrešku. Pritom nemojte dramatizirati i tražiti izgovore za vlastitu krivnju. Ali ako je doista riječ o manjem prijestupu, zapamtite kako nema smisla da vas to izjeda i stvara nepotreban stres. Upamtite da ste samo čovjek i pogreške se svakomu mogu potkrasti. 

Sposobnost da se našalite na vlastiti račun u tim je situacijama vrlo važna. No osim isprike, važno je kolegama, a osobito nadređenima, reći da ćete se maksimalno potruditi kako ne biste ponovili pogrešku. I imajte na umu, što je veći prekršaj, i isprika mora biti ozbiljnija. 

Za nervozne pismena isprika

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako se usmeno ispričavate,  pokušajte biti što smireniji i gledati sugovornika u oči, a nikako nemojte okretati očima ili pričati glupave šale. Mislite li da nećete moći ostati pribrani dok se ispričavate kolegama, najbolje je poslati e-mail. No tad morate doista dobro odvagnuti svaku riječ koju napišete.  

Ako ne znate, pitajte što učiniti da se iskupite

Zamolite kolegu ili nadređenoga kojeg ste oštetili propustom da vam, ako sami ne znate, objasni što biste trebali učiniti kako biste ispravili pogrešku. Također, nikako ne smijete prebacivati krivnju na nekoga drugoga, time ćete samo pogoršati situaciju. 

Pokažite osjećaje dok se ispričavate 

Iako je riječ o poslovnom okruženju, isprika mora pokazati da vam je doista žao što ste pogriješili. To osobito vrijedi u situacijama ako ste povrijedili kolegu na osobnoj razini, primjerice ogovaranjem. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang