Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 9

Donosimo gdje i kako povoljno kupiti kvalitetnu zimsku obuću

Donosimo gdje i kako povoljno kupiti kvalitetnu zimsku obuću
1

Dolaskom hladnijih i kišnih razdoblja dobro je razmisliti o kvalitetnoj obući koja će štititi vaša stopala. Donosimo savjete kakvu obuću kupiti, a pritom ipak uštedjeti

VIDEO

Posljednjih nekoliko kišnih dana dobar su podsjetnik kako je ljeto na izmaku te se moramo početi pripremati za hladnija razdoblja. Iako se to odnosi i na odjeću i deblje materijale u koje ćemo se obući, bitno je zaštititi i stopala. Nitko ne želi hodati u tankim, proljetnim tenisicama ili cipelama koje vrlo lako promaču nailaskom kišnog oblaka.

Znate li da nošenje neispravne obuće može znatno naštetiti vašemu zdravlju? Cipele s vrlo tankom potplatom ili pak visokom potpeticom predstavljaju opasnost za stopala, posebno u zimskim mjesecima. 

Zdravlje je bitnije od lijepih cipela

Na koji način onda odabrati pravilnu zimsku obuću upitali smo fizioterapeuta Ivana Golubičeka''Nema posebnog pravila kakvu obuću kupovati za nadolazeće hladnije razdoblje. Kakva god obuća bila, za sve vrijedi isto pravilo, a to je da mora biti čvrsta i udobna'', tvrdi. Iako gotovo svaka žena voli nositi potpetice, on im savjetujem da ih nose što rijeđe. ''Svaka potpetica skraćuje ahilovu tetivu što zna biti bolno i trajno rezultira nepovoljno na zdravlje. Na taj način se znatno promijeni razmak kosti u stopalu te je nakon toga često vrlo teško hodati, pa čak i u obući s ravnom potplatom'', dodaje.

Kako biste doznali što se od obuće nudi u jesenskim i zimskim kolekcijama poznatih trgovina, Pametna kuna posjetila je neke od njih i pregledala ponudu. Pogledajte naš pregled modela i cijena. 

Ponude raznih brendova u trgovinama obućom

Pitarello

Trgovina Pittarello, osim bogate ponude torba i kožne galanterije, nudi veliki izbor obuće za nadolazeća hladnija razdoblja. Ženska obuća nešto je zastupljenija od muške, iako niti ona ne oskudijeva u raznolikoj ponudi. 

Ženska obuća - Idealne za kišne i ne pretjerano hladne dane, gležnjače su na sniženju od 50 %  te ih možete kupiti po trenutnoj cijeni od 247 kuna, 323 kune i 413 kuna. Na sniženju od 30 % možete nabaviti visoke čizme s ravnom potplatom po cijeni od 282 kune, 392 kune, 420 kuna te 562 kuneJednako sniženje vrijedi i za čizme na petu čija je prosječna cijena oko 400 kuna, odnosno konkretno 432 kune, 452 kune te 453 kune

Muška obuća - Iako u ponudi nema mnogo muških čizama, dobar odabir su gležnjače po cijeni od 290 kuna, 309 kuna, 340 kuna te 382 kune. Bojom i oblikom nalik na popularne ''Timberland'' gležnjače, u ponudi su nešto jeftinije od 288 kuna. Cipele sa željeznom kapicom koštaju 282 kune.

Humanic

U trgovini Humanic također postoje sniženja na mušku i žensku obuću, ovisno o modelima i raznolikim brendovima koje se nalaze u njihovoj stalnoj ponudi.

Ženska obuća - Čizme s ravnom potplatom koštaju 699 kuna, 799 kuna te 999 kuna, dok čizme na petu možete nabaviti za 399 kuna, 849 kuna, 999 kuna, 1299 kuna i 1599 kuna. Na sniženju možete kupiti čizme na petu koje trenutno koštaju 299 kuna, a redovna cijena im je inače 499 kuna. Nalik na popularne ''Ugg'' čizme, u ponudi su čizme marke Ukala čija cijena iznosi 799 kuna te 899 kuna.

Muška obuća - Najjeftinije gležnjače koštaju 269 kuna, a možete ih naći i za 299 kuna, 549 kuna te 759 kuna. Gležnjače poznate robne marke Hilfiger koštaju 1249 kuna, Bugatti 849 kuna te Urban X  649 kuna. Obuća brenda Valdasaar košta 679 kuna, 729 kuna te 759 kuna, ali mogu se naći i modeli na sniženju po cijeni od 379 kuna, čija redovna cijena iznosi 749 kuna. 

Planet obuća

Trgovina Planet obuća nudi bogatu i raznoliku kolekciju zimske obuće za oba spola po vrlo povoljnim cijenama. Među klasičnom obućom tamnijih tonova koja će se predstojećih mjeseci najviše nositi, za one hrabrije, sklone modnom eksperimentiranju ova trgovina nudi atraktivne modele u upadljivoj narančastoj, tirkizno plavoj ili žutoj boji.

Ženska obuća - Gležnjače s potpeticom možete naći već po cijeni od 269 kuna te 299 kuna. Čizme nalik na popularne ''Ugg'', ovisno o visini, modelu i uzorku, možete naći po cijeni od 169 kuna, 179 kuna, 189 kuna te 269 kuna.

Muška obuća - Raspon cijena gležnjača kreće se od 269 kuna, 289 kuna, 369 kuna do 429 kuna

Bata

Ponudu obuće trgovine Bata možete pogledati i kupiti putem internetske trgovine. U širokoj ponudi zimske odjeće, možete iskoristiti povoljna trenutno aktualna sniženja.

Ženska obućaSniženje od 50 % odnosi se na čizme s ravnom potplatom te potpeticom. Akcijske cijene su 649 kuna, 749 kuna, 829 kuna te 1299 kuna.

Muška obuća – U ponudi muške obuće uglavnom se nalaze cipele i gležnjače po cijeni od 729 kuna te 829 kuna.

Deichmann

Ukoliko iskoristite trenutna sniženja na pojedine brendove u trgovini Deichmann, cipele možete kupiti po cijeni već od 100 kuna. Ponuda muške obuće, osim aktualnih gležnjača nudi i niske čizme.

Ženska obuća - Gležnjače brenda Graceland koštaju 149 kuna te 199 kuna. Niske čizme Venice s ravnom potplatom kreću se od 229 kuna i 259 kuna. Također niske čizme, ali na petu ili s punom petom možete pronaći za 199 kuna i 229 kuna brenda Graceland te brenda 5th avenue za 349 kuna. Čizme s ravnom potplatom brenda Ariane s redovne cijene od 199 kuna snižene su na 100 kuna, a Graceland s cijene od 259 kuna na 199 kuna

Muška obuća - Podložena i topla muška obuća modela nalik na gležnjače-tenisice Memphis snižena je na 100 kuna s redovne cijene od 199 kuna. Gležnjače Centuri koštaju 229 kuna, a ovisno o modelu gležnjače brenda Am 349 kuna, 369 kuna te 449 kuna. Cijena niskih čizama Memphis iznosi 259 kuna, Venice 299 kuna te Am 369 kuna.

Trgovine s bogatom ponudom odjeće i obuće

Obuću ne morate kupovati samo u specijaliziranim trgovinama već je također možete pronaći i u raznim trgovinama koje u svojoj ponudi uglavnom nude odjeću te modne detalje. Donosimo ponudu i od nekih od njih.

H&M

U H&M-u se također ove sezone nude popularne gležnjače i za muškarce i žene. Svaka ljubiteljica obuće na petu i u ovoj trgovini može pronaći čizme.

Ženska obuća - Gležnjače s ravnom potplatom koštaju 199 kuna i 599 kuna. Od obuće na potpeticu, u ponudi su kožne niske čizme za 199 kuna i 599 kuna te visoke čizme od 299 kuna, 349 kuna te 699 kuna.

Muška obuća - Gležnjače u raznim nijansama smeđe boje možete kupiti po cijeni od 299 kuna te 349 kuna.

New Yorker

Trgovina New Yorker također nudi bogatu ponudu obuće iz jesenske i zimske kolekcije.

Ženska obuća - Čizme s ravnom potplatom koštaju 299 kuna, a gležnjače možete kupiti po cijeni 229 kuna i 299 kuna.

Muška obuća – Cijena pojedinih modela muške zimske obuće iznosi 199 kuna i 299 kuna, dok gležnjače nalik na popularne ''Dr. Martens'' čizme koštaju 229 kuna.

Većina spomenutih trgovina također u svojoj ponudi sadrži sportsku te obuću za djecu o kojoj više možete pročitati ovdje.

Savjeti stručnjaka

Koju god obuću odlučite kupiti, priprazite na ova općenita pravila koja savjetuju stručnjaci:

  • Provjerite sadrži li vaša obuća anatomski uložak i stabilizator gležnja kako vas stopala ne bi boljela. 
  • Bitno je također odabrati cipele i čizme koje sadrže dovoljnu širinu kod prstiju. 
  • To se posebice odnosi na cipele s potpeticom budući da zbog ukošenog položaja stopala sva tjelesna težina pada isključivo na nožne prste i zglobove.

Prilikom kupovine radije posjetite nekoliko trgovina s obućom jer često nude vrlo sličnu ponudu modela, dok se cijene znatno razlikuju. Vjerujte, isplati se. Preporučamo obratiti pozornost na razne akcije i sniženja jer nerijetko tada umjesto redovne cijene ponekog para čizama možete kupiti čak dva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu