Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
članak

Saznajte više o natječaju "Pametnom idejom do uspjeha"

Znate li da je poduzetnik jedan od najvažnijih ekonomskih resursa i da svaki sedmi čovjek ima karakteristike dobrog poduzetnika?

Komentari 6 Prikaži odgovore
Popularni
 • Popularni
 • Od najstarijeg
 • Od najnovijeg
 • Default avatar - IvanKabalin_1
  IvanKabalin_1

  DOGAĐANJE SA HRVATSKIM PATENTOM BR. P921162A U 1992. godini Podnio Zahtjev za izdavanje patenta „Poboljšanje držača britvice“ 2.11.1992., koji je zahtjev ocjenjen „urednim“ i objavljen je u službenom glasilu Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo RH, a koji je patent dobio ...prikaži još! bio broj P921162A . Podnio preliminarnu ponudu Gillette-u za korištenje tog patenta. U 1993. godini Gillette počeo koristiti taj patent u svom proizvodu „Gillette Sensor Excel“ i počeo ilegalno (piratski) prodavati (ne regulirajući svoje obaveze prema izumitelju). P.S.: Taj PATENT Gillete koristi ilegalno u svim tipovima brijaćih aparata (na primjer „Gillette Fuzion“), a Wilkinson od 1996. godine. U 1995. godini Gillette došao s tim proizvodom („Gillette Sensor Excel“) u Hrvatsku. U 1996. godini Protiv Gillette-a pokrenut postupak zbog piratske prodaje na Trgovačkom sudu u Zagrebu i postupak se vodi pod brojem R1-55/96. Pravna situacija u vezi patenta “Poboljšanje držača britvice” broj p921162a od 2.11.1992. Na trgovačkom sudu u Zagrebu pod brojem R1-55/96. Zahtjev je odbijen isključivo – temeljem ništavnog (pravno nepostojećeg) pravnog akta. Normalan postupak – odbija se voditi, nego se vodi postupak u skladu: Slobodna Dalmacija Za sve su krivi rogati http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20030607/temedana03.asp SAOPĆENJE ZA JAVNOST Već godinama i javnost Hrvatske i sveopću javnost nastojim obavjestiti o neodgovornosti hrvatskih političara. Ne zanima ih što taj zavod, od svog postojanja (više od 20 godina), niti jednom građanu Hrvatske uključujući i znanstvene institute nije izdao niti jedan jedini PRAVOVALJANI PATENT.. Obilje materijala koji o tome govore, svatko može naći ako u bilo kojoj internet-tražilici (preporučujem Google) upiše: p921162a i/ili gillete ukrao hrvatski patent .

  Utorak, 21.01.2014. u 10:57
 • Default avatar - IvanKabalin_1
  IvanKabalin_1

  MONOPOLI UVJET KONKURENTNOSTI Iako je notorna činjenica da je jedino pasjedovanje „monopola“ uvjet za konkurentnost i zapošljavanje, pojavljiju se obmanjivači koji nude „čaroliju“ pomoću koje „se može postići“ konkurentnost i zapošljavanje pa i samo-zapošljavanje. To podvaljivanje je poprimilo planetarne razmjere, ...prikaži još! e, s ciljem vječnog odgađanja uočavanja što se događa sa MONOPOLIMA, koji određuju razvoj. Nakon žestokih političkih preispitivanja utvrđeno je da su jedini legalni i pozitivni MONOPOLI industrijsko vlasništvo (PATENTI). Tim područjem apsolutno dominira – Vlada SAD-a a, druge Države drže u pokornosti (naročito one nerazvijene). Pri tom se ne libe koristiti kriminogenim potencijalom tih država. To proizlazi, između ostalog, i iz brojnih priloga na internetu koji se mogu naći ako se na bilo kojoj imternet-tražilici (preporučujem Google) upiše: p921162a i/ili gillete ukrao hrvatski patent .

  Subota, 15.02.2014. u 17:06
 • Default avatar - IvanKabalin_1
  IvanKabalin_1

  PRIJEDLOG ZA PODNOŠENJE PONUDE ! Ovime Vam predlažem da podnesete obvezujuću ponudu za: 1. Investitora (ulagača) 2. Pravnog zastupnika OBRAZLOŽENJE: Moj izum koristi se ilegalno od početka 1993. i na njemu je ostvaren do sada prihod od preko sto milijardi ...prikaži još! i USdolara. Iz daljeg teksta je opisan sukus događaja, pa ako je potrebno nešto pojasniti – stojim na raspolaganju. ---------------------------------- PROPOSAL FOR SUBMISSION OF OFFERS! We hereby propose to submit a binding offer for: 1. First Investors (investors) 2. Second legal representative EXPLANATION: My invention is used from the start of the illegal 1993rd and it has been achieved so far income of over a hundred billion USdol. The text below describes the essence of the event, so if you need to clarify something - I am available.

  Ponedjeljak, 24.02.2014. u 11:41
 • Default avatar - IvanKabalin_1
  IvanKabalin_1

  OBMANJIVANJE NAIVNIH Ne znam dali će to biti cenzurirano, ali ja to moram reći – jer mi to nalaže savjest i jer u vezi ove „akcije“ mnogo toga znam. Imam dovoljno adekvatnog obrazovanja u vezi te teme (dipl.ing.) i dugi ...prikaži još! gi niz godina sam u izumiteljskom pokretu Hrvatske. Poznate su mi mnoge zle sudbine onih koji su o prošlosti nasjeli na ovakva obećanja, ali se nije ništa korigiralo u tome. Kao osoba sa bogatim iskustvom i uspjehom u tome, dajem slijedeći savjet: Nikome ne otkrivajte svoje ideje, jer država (državna vlast Hrvatske) nikome ne zaštićuje njihove ideje – a bez toga nitko nema šanse da zaradi niti jednu jedinu kunu od svojih ideja. Ne ističem to na pamet, jer DRŽAVNI ZAVOD ZA INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO (državna vlast Hrvatske) još nije proveo proceduru za zaštitu moje ideje, pa od toga nemamo nikakve koristi ni ja ni Hrvatska, iako na tome imaju promet (do sada) preko 100 milijardi dolara kompanije SAD-a Gillette i Wilkinson. To je sasvim dovoljno opisano, a neke od tih priloga možete naći ako u bilo kojoj internet-tražilici (preporučujem Google) upišete: P921162A i/ili „gillete ukrao hrvatski patent“ .

  Ponedjeljak, 24.09.2012. u 16:21
 • Default avatar - phaeton1
  phaeton1

  Potpusno se slažem sa g. Kabalinom jer sam i ja iskusio na vlastitoj koži što znači DZIV i njihova podložnost raznim lobijima. Konkretan je moj primjer koji mi je odbijen zbog neinventivnosti (kasnije je ispitivač pod pritiskom otišao iz DZIV-a ...prikaži još! jer je vršen pritisak na njega od strane ZG Holdinga, Zet-a i grada) plaćanje vozne karte sms porukom, da bi ga kasnije Zet implementirao i nikom ništa. Klima za inovatore u RH je katastrofična, DZIV uzima pare, dijele informacije podobnima, štite krupni kapital. Molio bih mail adresu g. kabalina ako ju netko ima da mi ju proslijedi na phaeton@net.hr

  Ponedjeljak, 08.10.2012. u 13:59
 • Default avatar - IvanKabalin_1
  IvanKabalin_1

  Hrvatska vlast pljačka HRVATSKU DRŽAVU !? Hrvatska vlast (Državni zavod za intelektualno vlasništvo - DZIV) pljačka HRVATSKU DRŽAVU za enormne iznose time što nije izdala niti jedan jedini PRAVOVALJANI PATENT ne samo pojedinim državljanima Hrvatske nego niti jednom znanstvenom institutu ...prikaži još! tu Hrvatske. To i pored toga što je dobro poznato da postoje brojni hrvatski IZUMI koji su diljem svijeta dobili brojne medalje i druga odličja. Cijela vlast Hrvatske za tu pljačku Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo (DZIV) zna, ali se s time solidarizira. S tim u vezi obilje materijala o činjenicama postoje na internetu, koji se mogu naći ako se u bilo kojoj internet-tražilici (preporučujem Google) upiše broj hrvatskog patenta: P921162A . U vezi toga preporučujem posjet i sljedećim internet-stranicama: GILLETE UKRAO HRVATSKI PATENT http://www.youtube.com/watch?hl=hr&hl=hr&v=wsuUMvD-ZUI http://www.youtube.com/watch?hl=hr&v=wsuUMvD-ZUIž HRVATSKI MILIJUNI U SAD-u http://hrsvijet.net/index.php?view=article&catid=43%3Aglas-hrsvijeta&id=3191%3Ahrvatski-milijuni-u-sad-u-administracija-sad-a-opljakala-hrvatsku&tmpl=component&print=1&layout=default&page=&option=com_content&Itemid=151 P921162a http://wn.com/p921162a Lobiranje U Hrvatskoj http://wn.com/Lobiranje_u_Hrvatskoj Gillete Ukrao Hrvatski Patent http://wn.com/GILLETE_UKRAO_HRVATSKI_PATENT

  Četvrtak, 24.01.2013. u 09:19
 • Ne slažeš se? Komentiraj!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.
Message