Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Sigurno se odmorite uz putno osiguranje!

Sigurno se odmorite uz putno osiguranje!
2

Ako ste jedan od onih koji vole otputovati negdje za vrijeme blagdana, jeste li razmišljali o putnom osiguranju? Saznajte što sadrži paket putnog osiguranja.

VIDEO

Blagdansko vrijeme je prilika mnogima da negdje otputuju  sa svojom obitelji bilo da se radi o uživanju u zimskim radostima na snijegu ili o nekoj toplijoj egzotičnijoj destinaciji. Bez obzira gdje otputovali preporučuje se i uzimanje police putnog osiguranja. Osiguranjem ćete se zaštititi od eventualnih nezgoda ili bolesti. 

Istražili smo što nudi Grawe osiguranje. Oni u svojoj ponudi imaju GRAWE TOUR paket putnog osiguranja, koji vrijedi za sva putovanja te obuhvaća putno zdravstveno osiguranje, osiguranje u slučaju nezgode, osiguranje prtljage za vrijeme putovanja i boravka u inozemstvu te dodatno osiguranje za slučaj otkaza putovanja. 

Iz Grawe osiguranja su nam objasnili kako je: "GRAWE TOUR paket moguće prilagoditi trajanju putovanja te broju osoba koje su obuhvaćene osiguranjem (3, 8, 15 ili 31 dan, zatim 3, 6 mjeseci ili godinu dana). Osiguranje se može ugovoriti pojedinačno, obiteljsko ili grupno. Visina premije ovisi o više parametara: o trajanju putovanja, visini svota osiguranja te destinaciji (Europi ili Svijetu). Premija kreće od 15,10 € u kunskoj protuvrijednosti (oko 111 kn – ovisno o važećem tečaju, preračunava se na dan uplate) na više, zavisno o prethodno navedenim parametrima".

Na primjer, premija za četveročlanu obitelj za putovanje u Europi u trajanju od 8 dana sa svotom zdravstvenog osiguranja € 40.000,00 = iznosi € 40,90 ili oko 300 kn (ovisno o tečaju).

Važno je napomenuti kako: "korisnici očekuju da im osiguranje podmiri i troškove liječenja onih bolesti koje nisu nastupile za vrijeme trajanja putovanja, već su ih imali i ranije (kronične bolesti)".

 Upitali smo i poznati sportašicu Anu Jelušić o važnosti putnog osiguranja. " To je jako važno i mislim da je vrlo neodgovorno ići na putovanja bez osiguranja posebno kada idete na skijanje i slično. Jednom sam se ozlijedila u SAD-u, cijena pretraga i terapija je bila jako velika. Tako da je zasigurno vrijedno platiti nekoliko stotina kuna i mislim da se uvijek treba osigurati prije odlaska na putovanje."

Što pokriva putno zdravstveno osiguranje te osiguranje nezgode ili prtljage?

Inače, putno zdravstveno osiguranje pokriva troškove nužnog liječničkog tretmana u inozemstvu u slučaju pojave akutne bolesti ili tjelesne povrede koje su posljedica nezgode; spašavanje i medicinski nužan prijevoz osiguranika do najbliže bolnice ili ambulante te troškove prijevoza do bolnice jedne osobe koja je u pratnji osiguranika. 

Osiguranje nezgode pokriva nezgode koje se dogode na putovanju i koje za posljedicu imaju smrt ili invalidnost osiguranika. 

Osiguranje prtljage za vrijeme putovanja i boravka u inozemstvu – pokriva gubitak, oštećenje ili uništenje prtljage (stvari za osobnu upotrebu koje osiguranik nosi na putovanje ili ih stekne na putovanju) zbog npr. krađe ili razbojstva (treća osoba); zakašnjenja prijevoznika pri isporuci predane prtljage; nezgode prijevoznog sredstva; požara i elementarnih nepogoda. 

Neke od mogućih situacija kod kojih je polica putnog osiguranja korisna:

- Razbolite se netom pred putovanje i jedino što vam preostaje jest da ga otkažete - GRAWE Hrvatska d.d. preuzima sve troškove otkazivanja putovanja

-Na godišnjem odmoru unajmite vozilo, doživite prometnu nezgodu i morate biti podvrgnuti operaciji - GRAWE Hrvatska d.d. preuzima troškove liječenja, lijekova i povratka kući

- Vaš avion slijeće u odredišnoj zračnoj luci, no vaša je prtljaga utovarena u krivi avion i stiže najranije tek sljedeći dan - osiguravatelj preuzima troškove nastale uslijed kašnjenja Vaše prtljage.

 Ako se ovih dana odlučite negdje otputovati, uzmite u obzir sve navedeno jer ne možete biti sigurni da se nećete razboljeti ili da vam se neće dogoditi neka nezgoda. Otiđite do najbliže poslovnice te se raspitajte za paket koji odgovara vašim preferencijama i mogućnostima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'
ISPOVIJEST BIVŠEG ALKOHOLIČARA

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'

Uništio sam veze, postao ogorčeniji i bjesniji, nije me bilo briga što ljudi misle o meni. Došlo je do točke u kojoj sam jako puno vremena počeo provoditi sam u pijanom stanju, prisjetio se ovaj Britanac

Karoglana smjenjuju, ali za loš rezultat Hajduka više su krivi oni koji su ovu momčad slagali
SMJENA ILI NE?

Karoglana smjenjuju, ali za loš rezultat Hajduka više su krivi oni koji su ovu momčad slagali

Plus+ Karoglan snosi dio krivnje, ali nije kriv za to što je posložena "teretna" momčad koja teško može odgovoriti zahtjevima modernog nogometa, a iskustvo i kvalitetu nikako ne uspijevaju materijalizirati na terenu...
20 citata Mirjane Krizmanić za bolji život: Vrijeme ne liječi sve, a i u starosti se može uživati...
MUDRE RIJEČI

20 citata Mirjane Krizmanić za bolji život: Vrijeme ne liječi sve, a i u starosti se može uživati...

Hrvatska psihologinja, utemeljiteljica katedre za kliničku psihologiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, potpisala je brojna djela, među njima i 'Tkanje života', 'Laži naše svakidašnje' i 'Knjigu rastanaka'