Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Što kad volite svoj posao, a mrzite svog šefa?

Što kad volite svoj posao, a mrzite svog šefa?
1

Kao glavni razlog za napuštanje tvrtke i davanje otkaza na poslu zaposlenici u anketama najčešće navode problematičan odnosom sa šefom

VIDEO

Iskušajte različite strategije rješavanja problema:
1. POGLEDAJTE U OGLEDALO
Preispitajte svoje postupke i svoje ponašanje. Razmislite što bi u vašem ponašanju moglo biti uzrok problema. Pročistite analizu i donesite zaključke, Pokušajte ignorirati sve što vam odvlači pažnju i koncentrirajte se samo na posao.
2. USREDOTOČITE SE NA ŠEFOVE ZAHTJEVE
Zaposlenici koji kvalitetno i u roku obavljaju svoje radne zadatke, na svakog će šefa ostaviti dobar dojam. Fokusirate li se na zahtjeve svog šefa, otopit ćete led i riješiti mnoge probleme, te otkloniti antipatiju koju vaš šef možda osjeća prema vama.
3. POKAŽITE DA VRIJEDITE
Privucite pažnju svog šefa na svoja postignuća i ostvarenja na poslu. Upoznajte ga sa svojim sposobnostima i kvalitetama kako biste opravdali poziciju na kojoj radite i otvorili si vrata za napredovanje. Argumentirajte važnost vaših ideja i projekata na kojim radite, te pokažite inicijativu i ponudite nove ideje.
4. STANITE NA KRAJ I NESUGLASICAMA
Oni koji stalno kontriraju, nisu ugodni sugovornici. Ako su vaše zamisli i stavovi konstantno u sukobu sa stavovima vašeg šefa, on će to tumačiti kao stalno osporavanje svih njegovih ideja. Razvijte novu efikasniju strategiju. Kada šef nešto predloži, za promjenu recite "To je sjajna ideja". Naučite biti suglasni, to svakako ne znači da morate stalno klimati glavom.
5. NAĐITE SI "KOMPIĆE" NA POSLU
Potrudite se da si osigurate potporu kolega i suradnika. Razvijte i učvrstite poslovne veze i povežite se s ljudima unutar tvrtke kojima možete pomoći i koji mogu pomoći vama.
6. ŽIVITE SVOJ ŽIVOT
Ne dopustite da vas problemi na poslu iscrpe i izbace vas iz životne kolotečine. Ljudi koji imaju interese i izvan poslovnog okruženja ne samo da su mnogo sretniji, nego postižu i puno bolje rezultate i postaju uspješniji na poslu koji rade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.