Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Sve dobrobiti, mogućnosti i mane privatnog biznisa

Sve dobrobiti, mogućnosti i mane privatnog biznisa
1

Biti sam svoj šef san je mnogih jer takav način života nudi fleksibilnost i slobodu odlučivanja, a katkada i mogućnost rada od kuće ili iz blizine

VIDEO

Biti sam svoj šef san je mnogih jer takav način života nudi fleksibilnost i slobodu odlučivanja, a katkada i mogućnost rada od kuće ili iz blizine doma. No, prije odlaska u poduzetnike treba dobro razmisliti jer postoje negativne strane kao što su stres, nepredvidljivi prihodi, rizik i teškoće oko stvari poput zdravstvenog osiguranja. Tu su i druge praktične “sitnice” - samozaposleni mogu otići na godišnji odmor kad god im se prohtije, no nitko im za to neće platiti. Razmišljate li o tome da postanete sam svoj šef, dobro je porazgovarati s drugim ljudima koji imaju (ili su imali) posao sličan onome s kakvim namjeravate započeti. Čak i ako želite nastaviti s poslom koji već radite, ali u vlastitoj tvrtki (npr. pokrenuti svoj biznis kao majstor ili grafički dizajner) svejedno treba sve dobro odvagnuti.

Prije odlaska u poduzetničke vode razmislite koliko ste fleksibilni, prilagodljivi i koliko možete podlijeti nesigurnost. Budite spremni i na to da ćete imati veliki raspon zaduženja u svom poslu.

Analizirajte koliko iznose vaši mjesečni fiksni troškovi (hrana, režije i slično). Što ako novi posao neće to moći pokrivati? Imate li ušteđevinu i kolika je plaća vašeg bračnog partnera?

Dok radite za plaću, to je ono što vas potiče na rad. Za pokretanje vlastitog posla potrebno je znati motivirati samog sebe, imati dovoljno discipline i znati dobro organizirati svoje vrijeme.

Provjerite tko će biti vaši konkurenti i pokušajte saznati što više o njihovom poslovanju na tržištu. Razmislite o tome čime ćete se izdvojiti od njih i steći prednost pred drugima.

Provjerite što vam je sve potrebno za registriranje vlastite tvrtke ili obrta. Imajte na umu da poslovanje zahtjeva gomilu “papirologije”. Hoćete li ju rješavati sami ili to prepustiti nekome?

Sastavite popis svih ljudi koje poznajete, (bivših kolega, prijatelja, očlanova obitelji) a koji vam mogu pomoći u ostvarenju vašeg plana. Možda imaju korisne savjete ili su mogući suradnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang