Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 8

Sve je u stavu: Trikovi uz koje ćete opet zavoljeti svoj posao

Sve je u stavu: Trikovi uz koje ćete opet zavoljeti svoj posao
1

Nije sve tako crno: Misli pozitivno, budi realan, uredi stol, pjevaj te svaki dan uzmi deset minuta za sebe i odlazak na posao neće više biti najgora noćna mora

VIDEO

Čak i ako s teškom mukom svakog jutra odlazite na radno mjesto, ipak postoje načini pomoću kojih možete postati barem malo sretniji na poslu. Za početak prestanite govoriti koliko ga mrzite jer ćete tako samo još više povećati frustraciju i nezadovoljstvo. Budite realni i radije si recite kako ima i mnogo težih, neugodnijih poslova od vašeg te se pokušajte usredotočiti na barem nekoliko njegovih pozitivnih strana. To može biti i dobar pogled kroz prozor ili, mnogo važnije, redovita plaća. 

No i izgled vašega radnog mjesta može utjecati kako se osjećate na poslu. Na stol ili zaslon računala stavite sitnice koje vas podsjećaju na obitelj, inspirativan citat, plakat odredišta koje želite posjetiti, odnosno bilo koju sitnicu koja vas usrećuje. Također, svaki dan dio vremena nakon posla rezervirajte za aktivnost ili hobi koji volite i koji vas opušta. A i na radnome mjestu izdvojite barem desetak minuta za opuštanje ili lagano razgibavanje. 

Upamtite, ljubaznost se ljubaznošću vraća

Posao će vam biti mnogo ugodniji ako imate barem jednog ili dvojicu kolega s kojima imate bliskiji odnos. Općenito budite ljubazni prema svima i pomažite koliko možete. A one kolege koji vam se ne sviđaju nemojte pokušavati promijeniti; možete promijeniti samo način na koji reagirate kad su neugodni prema vama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kad ti postane teško, ubaci CD, zažmiri i zapjevaj

Ako možete, na poslu slušajte glazbu koja će vam poboljšati raspoloženje, a kad ste pod posebno velikim stresom, zažmirite i zamislite da ste na nekom ljepšemu mjestu. Možete i duboko disati te brojiti do deset. Ohrabrujte se riječima da je ovaj posao samo korak do nečeg mnogo boljeg. 

Davanje sve od sebe nikad nije uzalud utrošeno vrijeme

Umjesto da tražite motivaciju od drugih, potrudite sami sebe potaknuti da što bolje odradite sve što vam je zadano. Čak i ako nadređeni ne vrednuju vaš trud, izbrusit ćete vještine koje će vam možda zatrebati na drugome radnome mjestu na kojem će vas cijeniti. 

Borba za svoja prava na poslu ojačat će samopouzdanje

Ako ste preopterećeni ili vas netko zlostavlja, nemojte samo šutjeti i čekati dok potpuno ne izgubite živce. Izborite se za sebe, recite što vam smeta, a najbolje izravno šefu. Ne uspijete li se s njim dogovoriti da vas malo rastereti ili riješi problem s onim tko vas maltretira, barem ćete se bolje osjećati jer ste učinili sve što ste mogli, a time ćete si ojačati samopouzdanje. 

Kad si gladan, stvarno nisi nimalo svoj

Ako se loše hranite na poslu ili ništa ne jedete cijeli dan, bit ćete umorni i dekoncentrirani. Pobrinite se da obvezno obilno doručkujete, a na posao ponesete zdrav obrok. Ako je moguće, pojedite ga na svježem zraku, a ne za stolom. Ne zaboravite ni često piti vodu na poslu. 

Najgore zadatke odradite što prije 

Pokušajte biti što organiziraniji na poslu jer ako ostavljate sve za zadnji tren, bit ćete pod većim stresom i još nezadovoljniji. Napravite si raspored dan unaprijed, a najteže zadatak radite odmah kad dođete na posao, kad ste “najsvježiji”.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.