Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 1

Taktike za preživljavanje s 5 tipova nemogućih šefova

Taktike za preživljavanje s 5 tipova nemogućih šefova
1

Šef nije jedini. Stvorite li dobre odnose s kolegama i dokažete li se šefovim šefovima, neće moći ništa, no ipak se čuvajte žaljenja njima

VIDEO

Šefovi iz pakla mogu biti zahtjevni, nesigurni, narcisoidni, skloni kritici, ali najgori od najgorih je onaj koji je nekompetentan. Nadate se savjetu, konkretnom putokazu u zamršenom kaotičnom poslovnom danu, a onda shvatite da od šefa nećete čuti ništa novo, naprosto jer on ne zna ni sa sobom ni s vama.
Umjesto da se prepustite očaju i gubite vrijeme razmišljajući kako je takav čovjek mogao dospjeti na takvu poziciju, preuzmite stvar u vlastite ruke i koristite svaku priliku kako bi vaše kvalitete i sposobnosti došle do izražaja kod njegovih nadređenih.
Sljedeći nepodnošljiv tip je narcisoidan šef. On je okrenut sebi pa otpor ovdje ne koristi. Kao i u slučaju nekompetentnog, njegovim nadređenima jasno dajte do znanja da ste vi taj koji je zaslužan za dobro odrađen posao. No s narcisom to morate izvesti opreznije jer je veći rizik da vas ulovi u rušenju slike o njemu kao sposobnom i marljivom. A on svoju sliku jako voli.
Ništa lakše probavljiv nije ni zahtjevan šef. Po svojoj prirodi je radoholičar i od podređenih očekuje isto, do granica iscrpljenosti. Savjet: imajte na umu da vi niste stvoreni da budete žrtva, jer postoji život i izvan ureda. Blisko povezan s prethodnim tipom je nesiguran šef. Ono što ga plaši su vlastite ambicije, ali istodobno i kritike njegovih nadređenih, a sve se to lomi na vama.
Ponašajte se zrelo i smireno, a ako vidi da ste vi smireni, i on će se smiriti. Težak šef je i kritičar. On je frustrirani i konfliktni čovjek, usmjeren na traženje "dlake u jajetu". Njegove kritike je dobro saslušati (ipak je šef), no ne treba ih uzimati k srcu.

NE VJEŠAJTE SI METU O PRSA I NE "PUŠTAJTE KRV"
Morski psi njuše krv, a “zemaljski” tuđu slabost. Stoga se prezentirajte s najboljim mogućim stavom koji podrazumijeva napredak, sposobnosti i uspjeh. Ako šef osjeti da vas je lako zaplašiti, možete si slobodno na prsa izvjesiti metu. A ako pokažete snagu, dobro će razmisliti prije napada.

NE ODLAZITE S POSLA RANIJE NITI DOLAZITE KASNIJE
Neka šef vidi kako dijelite istu poslovnu etiku, koliko god nisko vam se to činilo. Ako je šef na poslu, budite i vi. Ako on ili ona odluči da je neophodno da se ostane prekovremeno, vikendom ili rano ujutro, bit ćete u prednosti nad drugima ako se u isto vrijeme nađete na poslu.

I ŠEF IMA SVOJE ŠEFOVE; DOKAŽITE SE NJIMA
Potrudite se da menadžeri koji su “iznad” vašeg šefa znaju tko ste i za što ste sve sposobni. Znaju li i drugi za vaše uspjehe, izbjeći ćete da šef preuzme vaše zasluge za projekte, a i pridonijet će osjećaju kako on nije jedini koji odlučuje o poslu i vašoj sudbini. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith