Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Tko se ne želi mijenjati niti to čini, nije profesionalac

Tko se ne želi mijenjati niti to čini, nije profesionalac
1

Kod promjene karijere godine nisu najbitnije, važnI su volja i snalažljivost, a sam proces je lakši ako se stečene vještine prilagode novom poslu

VIDEO

Godine imaju važnu ulogu samo u industriji koja se temelji na mladoj radnoj snazi. Danas temeljno pitanje kod zapošljavanja nije koliko imate godina nego imate li naobrazbu koju poslodavac traži te jeste li za svog radnog vijeka stekli potrebno znanje i iskustvo koji su velika prednost. Važno je i da znate igrati kao timski igrač. Onaj tko misli da zbog svojih godina zna sve odgovore i nije se spreman mijenjati i prilagođavati, nije pravi profesionalac u poslu kojim se bavi. Oni koji se žele mijenjati, bez obzira na godine, mogu bilo kada promijeniti karijeru. Kako se tvrtka kontinuirano mijenja i širi poslovanje, tako i sve više zaposlenika mora mijenjati svoje karijere. Neki čak i više puta u svom radnom vijeku. Imate li plan, dobro ga se držite, ali budite spremni i sposobni napravite prekretnicu te promijeniti pravac karijere u dobrom trenutku. Te prekretnice nisu jednostavne. Promjena profesije zahtjeva mnogo truda i dodatno obrazovanje ili obuku u praksi kako biste stekli potrebne reference za novo radno mjesto. Kako bi ta promjena bila što lakša, usredotočavajte se na vještine i umjeća koja već posjedujete i potrudite se da ih prilagodite novoj profesiji.

"U ŽIVOTOPISU SVE REDOM": Životopis ne mora pokazivati logičan slijed napredovanja u poslu jer većina poslodavaca na njega potroši manje od 20 sekundi. Stoga se fokusirajte na ključne komponente vaše karijere.

"SKAKAČI NEMAJU ŠANSE": One koji često mijenjaju posao poslodavci neće poprijeko gledati. Tzv. “skakači” imaju šaroliko iskustvo i u životopisu moraju dati prednost funkcionalnosti i stečenim vještinama.

"ZAMOLBA NIJE BITNA": Zamolba uz životopis je bitan dio strategije traženja posla. Ona otkriva kakvo radno mjesto želite i zašto ste vi najbolje kvalificirani za taj posao. Životopis je gotovo bezvrijedan bez zamolbe.

"NEZAPOSLENI NISU ROBA NA TRŽIŠTU": U lovu na posao najuspješniji su oni koji razumiju važnost dobrog marketinga. Vi ste “proizvod” i morate znati plasirati sebe na tržište rada. Predstaviti svoje kvalitete poslodavcu i dokazati mu da ste upravo vi nabolji kandidat.

"LOŠ SAM NE ZOVU LI OD 9-17": Iako se većina razgovora za posao odvija u okviru radnog vremena, poslodavac će ponekad zakazati razgovor i izvan tog vremena. To je i bolje jer će vas poslodavac moći saslušati bez ometanja.

"MALA PLAĆA JAMČI POSAO": Nikada nemojte sami sebi spuštati plaću jer će poslodavac misliti da bi prihvatili posao pod bilo kojim uvjetima. Tražite primanja u okviru razumnih granica i nemojte prvi pitati za plaću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang