Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 4

Traže se čudne profesije: bojač limuna i ovisnik o "fejsu"

Traže se čudne profesije: bojač limuna i ovisnik o "fejsu"
1

U rubriku "zanimanje" u Hrvatskoj možete bez problema upisati: ženidbeni posrednik, vozač pokretnih stepenica, ulični glazbenik ili skupljač dugova

VIDEO

U Hrvatskoj ćete se teško zaposliti kao futurolog, jer takvo zanimanje službeno ne postoji. Za razliku od gatare, koja je uredno uključena u Nacionalnu klasifikacija zanimanja. U rubriku “zanimanje” također možete bez problema upisati: ženidbeni posrednik, vozač pokretnih stepenica, ulični glazbenik, skupljač dugova ili striptizeta. U Velikoj Britaniji protiv recesije i nezaposlenosti bore se novim zanimanjima: trener za disko rolanje, savjetnik za dječje četkice za zube i svečani nosač mača.No, pravi raj za neobična zanimanja je Amerika. Ondje možete zarađivati za život bojeći limune kako bi ljepše izgledali u supermarketu, testirajući namještaj ili skidajući žvakaće gume s klupa u parkovima. A iza zvučnog naziva “lovac na munje” ne kriju se ludi znanstvenici koji hvataju energiju munje, nego fotografi koji lutaju po kiši pokušavajući snimiti najzanimljivije bljeskove.

>>> Pastiri bez problema mogu naći dobro plaćeni posao, no i oni se moraju modernizirati. U Srbiji je tako izašao oglas u kojem se od pastira traži poznavanje borilačkih vještina i rada na prijenosnim računalima.

>>> Zahvaljujući švedskoj tvrtki WebWill, ovisnike o Facebooku ni smrt više neće omesti u pristupu društvenim mrežama. Za simboličnu naknadu od 53 kune na godinu, stručnjaci za virtualni zagrobni život održavaju profile umrlih.

>>> Dok većina vrtlara čini sve kako bi se riješila korova, drugi zarađuju uzgajajući ga. Potom ga prodaju različitim laboratorijima i hortikulturalnim ustanovama kako bi znanstvenici na njima mogli obavljati različita istraživanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

>>> Japanci masovno unajmljuju usluge vaksresaseija, svojevrsnih detektiva koje možete unajmiti i da umjesto vas raskinu ljubavne veze. Žena koja otkrije da je muž vara može unajmiti detetktiva da zavede njegovu ljubavnicu.

>>> Televizijske emisije kao što je “Fear Factor” u kojima gosti moraju jesti žohare i slične stvari, stvorile su potrebu za ovim zanimanjem. Netko mora istražiti te kukce, provjeriti jesu li štetni za zdravlje, a možda ih i sam kušati.

>>> Kineski kolačići sreće u kojima, kad ih otvorite, možete pronaći mudre i poticajne izreke stekli su popularnost u čitavom svijetu. No, netko mora i pisati te mudrosti. Također se traže prevoditelji mudrih izreka s kineskoga.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang