Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

U globalnoj krizi štednja je najsigurniji oblik ulaganja

U globalnoj krizi štednja je najsigurniji oblik ulaganja
1

Znanje je investicija koju vam nitko ne može oduzeti. Dodatnim obrazovanjem bit ćete u tijeku s tržištem rada. Nekretnine su također isplative

VIDEO

Konzervativni oblici ulaganja, poput kupnje novih i obnove postojećih nekretnina, štednja te investiranje u dodatno obrazovanje najsigurnija su zaštita od ekonomske krize, ističe dr. sc. Mladen Vedriš,  profesor ekonomske politike pri Pravnom fakultetu.
- Štedite li u banci, pridržavajte se limita osigurane štednje koji u Hrvatskoj iznosi 100.000 kuna (op. a. danas bi Sabor trebao izglasati povećanje na 350.000 kn). Tako, osim jamstva banke, imate i garanciju države da će ušteđevina biti sigurna te da ćete novac dobiti natrag propadne li banka - dodaje. Ni dionice nisu riskantne vodite li računa o dugoročnom profitu.
- Ulaganje u tvrtke koje se bave prehrambenom industrijom, logistikom, prometom te energijom imaju trajnu vrijednost, bez obzira na kretanje tržišta - govori dr. sc. Vedriš. No, bez obzira na to kupujete li stan ili ulažete u dionice, najbitnije je smanjiti izlaganje rizicima i dobro procijeniti isplativost.

>>> Štednja u hrvatskim bankama je sigurna i nema mjesta panici, ističe dr. sc. Mladen Vedriš.
- Uredno poslovanje naših banaka jamac je građanima da su njihove ušteđevine sigurne - dodaje. Sljedećih nekoliko mjeseci ne savjetuje drastične korake, nego pomno praćenje tržišta i promjena koje će uslijediti.

>>> Štednjom i racionalnom potrošnjom moguće je izbjeći teže napade ekonomske krize na životni standard, ističu stručnjaci. To uključuje “rezanje” svih troškova osim osnovnih. Banke će sve teže odobravati, a građani plaćati kredite za aute i stanove te potrošačke kredite za luksuz, ističu. Trajne vrijednosti poput nekretnina jedine će, uz moguće manje gubitke, zadržati vrijednost. 

>>> Globalna ekonomska kriza korijene vuče iz Amerike, a nastala je zbog “toksičnih” vrijednosnica nekretnina koje nisu odražavale stvarnu vrijednost, što je dovelo do urušavanja najvećih američkih financijskih institucija. Proširila se tako što su iste vrijednosnice kupovale sve svjetske banke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu