Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Velika mana u odnosu: Škrtac na kraju uvijek ostane sam

Moliereov drug: Štednja na higijeni i život na trošak prijatelja otkrivaju škrtca. On će često i gomilati nepotrebne stvari samo zato jer ih je dobio besplatno

Fotolia
Foto: Fotolia
1 komentara

Svi bi htjeli trošiti novac razumno iako ima nešto nevjerojatno zabavno u osjećaju “ponašam se poput pijanog milijardera”. No tanka je granica između racionalnog stava prema novcu i Moliereova “Škrtca”. Jasni znakovi koji upozoravaju da čovjek naginje ovoj, nimalo lijepoj karakternoj, osobini su, između ostalog, štednja na osobnoj higijeni i izgledu, navode psiholozi. Drugi očiti znak je stalno izbjegavanje plaćanja računa u društvu prijatelja u nadi da ćete tako barem malo uštedjeti. I hoćete, ali na račun svog obraza. Treća stavka koja razotkriva škrticu je kupnja najjeftinijih namirnica koje su često sumnjive kvalitete. Time ne štedite, nego u organizam unosite veliku količinu nezdravih sastojaka. Škrtice bi trebale znati da odgađanje zdravstvenih pregleda koji se moraju platiti također nije pametna ideja.

Zdravlje nema cijenu

Nošenje kontaktnih leća kojima je istekao rok trajanja samo zato što ne želite kupiti nove zaista nije pametna ideja. Zdravlje je na prvome mjestu i ono nema cijenu. Škrtice bi trebale poraditi na ljubavi prema sebi. 

Radost zbog ‘besplatnog’

Gomilanje samo zbog gomilanja jasan je znak škrtosti. Karakterizira ga ponašanje poput kupnje nepotrebnih stvari samo zato što se uz njih nudi još nešto besplatno, a što vam najčešće ne treba. 

Zgrabati nemilice

Ponašanje ljudi u situacijama kada se nešto dijeli besplatno može puno reći o njihovu karakteru. Halapljivost i nervoza dok ne dođu do željene stvari otkrivaju škrtost.

U zabavnom kvizu Pametne kune doznajte jeste li darežljivi, škrti ili rasipni!

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message