Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 0

Za pokretanje vlastite tvrtke treba mnogo rada

Za pokretanje vlastite tvrtke treba mnogo rada
1

Budite realni, radije i unesite zrnce opreza nego da poletite. Budite i iskreni u procjeni vlastitih sposobnosti i spremnosti da se posvetite poslu

VIDEO

Poticaj za pokretanje vlastitog posla može biti potreba da “pokrpate” rupe u kućnom budžetu  ili konačno postanete sam svoj šef. U svakom slučaju ćete morat ćete “ispipati” teren. Prije odluke u obzir treba uzeti potrebna ulaganja, potencijalne rizike, snagu konkurencije, administrativne prepreke, svoju samodisciplinu i kako ćete se nositi sa svakodnevnom neizvjesnošću. Prije no što vaš poslovni poduhvat zaživi nipošto ne napuštajte radno mjesto koje imate, i koje vam je trenutno jedino koliko-toliko sigurno. 
Odmah si postavite granice koje ne namjeravate prijeći. Izračunajte koliko trebate uložiti, koliko će vas samo pokretanje posla koštati i koliko ćete morati dodatno ulagati. Budite realni, radije i unesite zrnce opreza nego da poletite. Budite i iskreni u procjeni vlastitih sposobnosti i spremnosti da “uložite” kompletnog sebe.
Pokusna faza dok balansirate na dva posla - kao obični zaposlenik i poduzetnik - najbezbolnije će proći ako pokrećete posao sličan postojećem ili hobi pretvorarate u izvor prihoda. Ili pokušajte s honorarnim poslom kod kuće.

STARI I NOVI DUGOVI
Ako je jedini razlog ulaska u vlastiti posao otplata nagomilanih dugova u početku ni ne razmišljajte o prihodima nego na papir stavite koliko trebate uložiti da  biste pokrenuli posao. Pripazite da ne nagomilate nove dugove i pokušajte što prije ući u “plus".

TESTIRAJTE SVOJU IDEJU
Ideja se danas najskuplje plaća, no možda ono što želite započeti raditi već u nekom obliku postoji na tržištu. Pustite “probni balon”  ili prosurfajte po podacima konkurencije kako biste osjetili puls tržišta i saznali hoćete li moći ostvariti baš sve što ste zamislili.

POSAO KOD KUĆE
Oglasnici su danas prepuni “poslovnih ponuda” za rad kod kuće. No, budite oprezni jer se iza mnogih krije najobičnija prevara. Čuvajte se poslova koji od vas traže “početna ulaganja” ili vas upućuju da “izvučete lovu drugima kao što smo je mi izvukli vama”

POSLODAVAC (NE) KAŽNJAVA
Poručite malo svoj ugovor sa poslodavcem kako vas ne bi iznenadio izvanredni otkaz ili plaćanje kazne za to što radite “na crno”. Idealno je ako isti posao radite i za sebe i poslodavca, no nikako ako ga radite za radnog vremena ili u prostorijama tvrtke.

NOVAC ILI VRIJEME
Vrijeme je definitivno novac, no razmislite što je vama prioritet. Novi posao, u pravilu, donosi manje slobodnog vremena i nošenje posla kući, barem u mislima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode