Obavijesti

Pametna kuna

Komentari 1

Za put do visokih položaja treba biti u centru pažnje

Za put do visokih položaja treba  biti u centru pažnje
1

Biti na vrhu ne znači nužno biti najbolji ili najtalentiraniji nego posjedovati vještinu promoviranja samog sebe i u tome uživati

VIDEO

Biti na vrhu ne znači nužno biti najbolji ili najtalentiraniji - na takvim položajima često se nađu oni koji posjeduju vještinu promoviranja samog sebe i u tome uživaju, ističu poslovni stručnjaci. Ciljate li na najviše šefovske položaje, nije dovoljno marljivo raditi svoj posao i nadati se da će netko to zamijetiti. Važno je biti prisutan na ključnim događanjima, koristiti svaku priliku za isticanje svojih ideja i truditi se da nigdje ne prođete nezapaženo. Težite li mjestu na vrhu, konvencije i seminare nemojte doživljavati kao odmor od uredskog posla, nego kao priliku da upoznate važne ljude te istaknete svoje sposobnosti i stil komunikacije. Skromni i samozatajni ljudi, kao i oni osjetljivi na tuđu kritiku vjerojatno se neće najbolje snaći u  ulozi glavne zvijezde.  No, oni koji se domognu vrha u poslovnoj hijerarhiji velik će dio vremena  posvećivati upravo obilascima konferencija, sastancima, razgovorima i isticanju novih ideja. Zvuči li vam to kao uzbudljivi izazov i volite li biti u središtu pozornosti, tada biste vjerojatno uživali u visokom izvršnom položaju u tvrtci.  No, ako vam se takve stvari čine stresnima i radije biste u miru i tišini radili svoj posao, to znači da je bolje karijeru voditi u sasvim drugom smjeru i specijalizirati se za ono što vam najviše leži.

>>> Stručni časopisi ili službeno glasilo vaše tvrtke mogu biti izvor bitnih informacija, pa pratite što se u njima piše. Ako imate priliku, napišite i vi nešto  - vaše ime otisnuto na papiru garancija je zapaženosti.
>>> Ponudite se budete govornik gdje god su ljudi voljni slušati, bilo to u tvrtci, lokalnoj školi,  na radiju ili televiziji. Potrudite se da imate nešto novo i interesantno za reći. Tako će vas prije ili kasnije zapaziti.
>>> Uvijek kad se nešto zbiva u vašoj tvrtci, struci ili zajednici, budite na licu mjesta. Ako vas vide i čuju, to može pomoći tome da vas doživljavaju kao vođu, nekoga tko ima potencijala za napredak.
>>>Bolje od reklamiranja samog sebe jest kad vas reklamira netko drugi. Komunicirajte se s ljudima koji bi vas mogli spomenuti na pravim mjestima ili vas citirati u svojim stručnim radovima ili člancima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang