Obavijesti

Par savjeta za kvalitetan provod u Lonjskom polju

Par savjeta za kvalitetan provod u Lonjskom polju
1

U desetak obnovljenih tradicijskih objekata gostima se uz ugodan smještaj može ponuditi kušanje tradicijske posavske zdrave hrane i pića.

Obnova jednog dijela drvenih tradicijskih objekata, stavljena je u funkciju seoskog turizma. Sve više registriranih obiteljskih seljačkih domaćinstva bavi se turističkom djelatnošću u obnovljenim drvenim kućama (kategorizirane s jednom ili dvije zvjezdice). U desetak takvih  objekata gostima se uz ugodan smještaj može ponuditi kušanje tradicijske posavske zdrave hrane i pića.

U registriranim i vrlo vrijednim etnografskim zbirkama u Čigoću, Mužilovčici i Krapju, možete upoznati dio izuzetno bogate kulturne baštine ovog kraja.

Osim toga, domaćinstava koja se bave turizmom pružaju posjetiteljima i niz rekreativnih aktivnost (vožnja čamcem, vožnje biciklom, dječja igrališta, rekreativni ribolov, jahanje, vožnja konjskom zapregom i dr.). Posebnu rekreativnu aktivnost nude šest vrlo atraktivnih biciklističkih ruta koje se povezuju posavski koridor s rijekom Unom i Moslavinom.

Tragate li za posebnom turističkom prigodom, predlažemo Vam da posjetite neku u nizu pučkih manifestacija u Parku prirode, od kojih su svakako najpoznatije Dan sela roda u Čigoću (zadnja subota u lipnju) i Dani europske baštine u Krapju (sredinom rujna).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lonjsko polje je močvarno područje zbog toga se i odjenite prikladno (terenska odjeća i obuća). Ukoliko ste osjetljivi na komarce, uz zaštitna sredstva preporučujemo košulju dugih rukava i duge hlače. No, u Lonjskom polju može biti suho i vruće pa će svakako biti potrebno ponijeti dovoljno osvježavajuće tekućine i pokrivalo za glavu.

Edukativno-turistička skela "VODOMAR", koju je projektirao i izradio Zvonimir Marčec iz Drenovog Boka, ima pristanište u Drenovom Boku i Krapju. Dugačka je 15 m a registrirana je na kapacitet 25 osoba te nudi mogućnost ugodne vožnje na rijeci Savi. Atraktivni riječni krajobraz s galerijama vrbe i topole, tradicijske posavske seoske strukture, bogat ptičji svijet, meandri kao i pješčani sprudovi ne ostavljaju nikog ravnodušnim i upravo su idealni za osebujni posavski fotosafari. Istovremeno, iskusni riječni zapovjednik broda otkriti će vam mnoge zanimljivosti o rijeci Savi koje niste znali. Vožnja turističkim brodom traje oko 40 min.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.