Obavijesti

Pobjeda Hrvatske košarkaške reprezentacije gluhih!

Pobjeda Hrvatske košarkaške reprezentacije gluhih!
10

Hrvatska košarkaška reprezentacija gluhih protekli je vikend u dvije utakmice uvjerljivo pobijedila gluhe košarkaše Bjelorusije i kvalificirala se na 10. Europsko prvenstvo gluhih u Turskoj 2012.

Hrvatski gluhi košarkaši odigrali su svoje prve službene reprezentativne utakmice. Pobijedili su Bjelorusiju u dvije kvalifikacijske utakmice i time se kvalificirali  na EP gluhih.

Utakmice je organizirao Hrvatski športski savez gluhih, a odigrane su proteklog vikenda u Zagrebu (SD 'Pešćenica').

Svi igrači i vodstvo Hrvatske košarkaške reprezentacije gluhih ponosni su što mogu igrati za Hrvatsku i zato na svojim dresovima nose natpis HRVATSKA jer time doprinose očuvanju našega jezika i suparnicima (košarkašima i sportašima drugih država) stvaraju 'naviku' da nauče kako se zove naša država.

Rezultati, prva utakmica: Bjelorusija:Hrvatska 50:72 (Bjelorusi su bili službeni 'domaćini'); druga utakmica Hrvatska : Bjelorusija 78:63.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prvoj utakmici, odigranoj u subotu,12.11.2011., naši su košarkaši uvjerljivo pobijedili rezultatom 72:50. U nadahnutoj i požrtvovnoj igri, a najviše zahvaljujući timskom duhu ekipe,  naši su gluhi košarkaši već u prvom dijelu utakmice riješili pitanje pobjednika. Nakon dvije četvrtine rezultat je bio 32:14. U drugom su poluvremenu svi su igrači dobili priliku zaigrati te je ostvaren konačan rezultat, 72:50.

U drugoj utakmici, odigranoj u nedjelju, 13.11.2011., hrvatski gluhi košarkaši bili su domaćini i ostvarili su i drugu pobjedu rezultatom 78:63.

Bjelorusi su bolje otvorili utakmicu i dobili prvo poluvrijeme rezultatom 38:30. Ipak, naši su košarkaši u drugom poluvremenu zaigrali čvršće i odlučnije, timski, požrtvovno i na kraju su pobijedili s uvjerljivih 78:63.

Time su naši gluhi košarkaši  izborili plasman na 10. Europsko prvenstvo gluhih u Turskoj 2012.godine.

Hrvatska: Naumovski, Fodor 2, Skoko, Krišto, Perak 8, Nikolić M. 7, Ćuk 21, Kerum 8, Nikolić D., Jurišić 18, Bogović 14, Čehić 7
Trener: Bagatin O., pomoćni trener: Vedriš N.

Bjelorusija: Yanachkin, Baranau, Baraziuk, Kuzniatsou K., Kuzniatsou V. 8, Valiayeu 17, Nikitin  6, Akulau 24, Antonchyk  2, Ustsinau  6
Trener. Yanachkin S.

Ovu važnu sportsku manifestaciju financijski su pripomogli Poliklinika Bagatin iz Zagreba i Poliklinika SUVAG iz Zagreba.
Ovom je uspjehu pridonio i Hrvatski košarkaški savez koji našim gluhim košarkašima pomaže već četiri godine.

Igrači i vodstvo hrvatske košarkaške reprezentacije gluhih će, putem projekta "Pomaganje je uvijek IN", započeti prikupljati financijska sredstva potrebna za odlazak na Europsko prvenstvo u Turskoj. Više info na: www.pomaganje.com.

Ujedno, igrači i vodstvo reprezentacije pozivaju sve sponzore i zaljubljenike u košarku da se financijski pomognu našoj Hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji gluhih. Žiro račun Hrvatskog športskog saveza gluhih:  2390001-1100018512 (HPB).

Više info na: www.hssg.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.