Obavijesti

News

Komentari 79

Emotivan razgovor: Debeljak radnika odgovorio od štrajka

Emotivan razgovor: Debeljak radnika odgovorio od štrajka
1

Radnik Frane Lisica je štrajk glađu prekinuo nakon što ga je ispred Glavne porte Brodosplita posjetio Tomislav Debeljak. Svjedoci kažu kako je bilo i suza

VIDEO

Radnik škvera Frane Lisica tijekom poslijepodneva prekinuo je štrajk glađu kojega je započeo nakon što je primio obavijest da je protiv njega i još 253 radnika pokrenut disciplinski postupak zbog sumnje u nelegalnu obustavu rada. 

Lisica je štrajk glađu prekinuo nakon što ga je ispred Glavne porte Brodosplita posjetio Tomislav Debeljak, predsjednik uprave Brodosplita. Debeljak je tom prilikom iskazao zanimanje za situaciju u kojoj se nalazi Lisica, te mu je rekao kako treba samo kratko napisati zbog čega je sudjelovao u rečenim aktivnostima. Također, rekao mu je da postoji velika mogućnost da im se prekine disciplinski postupak.

Nakon vrlo emotivnog razgovora Lisica je odlučio prestati sa štrajkom glađu te je napustio Glavnu portu Brodosplita i otišao kući. Debeljak je tom prilikom popričao s još 15-tak radnika Brodosplita, naglasivši kako škver treba dobre radnike i da se uz dobru volju sve može riješiti. Kako smo već pisali, Lisica je samohrani otac dvoje djece s 25 godina staža u škveru.

Debeljak: Tko je dobio manju plaću, očito nije zaslužio veću

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Baldasar: Vlasnik ne može raditi s radnicima što mu padne na pamet

Situaciju u Brodosplitu za Dnevnik 3 komentirao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i rekao da vlasnik, tko god bio, ne može raditi s radnicima što mu padne na pamet.

- Ja mislim da gospodin Debeljak ne radi baš što hoće, nego želi napraviti od tvrtke ono što je njegov plan i želi spasiti radna mjesta i to je izuzetno važno - rekao je Baldasar i dodao kako Grad ne kontrolira kupoprodajni ugovor, nego je za taj problem još uvijek nadležan ministar Vrdoljak. 

Iako se s ministrom nije direktno čuo, s njim je razgovarao njegov zamjenik kojem je Vrdoljak dao uvjerenja da je razgovarao s Debeljakom i da su zajednički pokušali naći izlaz iz krizne situacije. 

Baldasar je objasnio da on može tek pokušati uspostaviti komunikaciju između vlasnika i radnika. 

- Radnici smatraju da imaju svoja prava s čim se ja potpuno slažem. S druge strane vlasnik smatra da pokušava sve napraviti da sačuva njihova radna mjesta i spasi tvrtku - objasnio je Baldasar koji nije htio zauzeti stranu.

Objasnio je da je on na strani Splita i Hrvatske i da škver treba spasiti što i je vlasnikov cilj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.