Obavijesti

News

Komentari 82

HDZ ima tri dana za žalbu, žele im blokirati još neke nekretnine

Odluka o blokadi postaje pravomoćna tek nakon isteka trodnevnog žalbenog roka. Uskok navodno traži da se HDZ-u zamrznu još neke nekretnine i pokretnine

VIDEO

Odluka o blokadi imovine vladajućeg HDZ-a koju je krajem prošlog tjedna donio Županijski sud još nije postala pravomoćna. Stoga HDZ ima pravo na žalbu, piše HRT. Odluka o blokadi postaje pravomoćna tek nakon isteka trodnevnog žalbenog roka. U nedjelju navečer, nakon što se saznalo da će HDZ-u biti blokirana zgrada na Trgu žrtava fašizma, u središnjici stranke okupilo se Predsjedništvo HDZ-a. Ispred zgrada stajao je i policijski kombi. Po izlasku iz središnjice stranke Jadranka Kosor izjavila je kako blokada imovine neće obeshrabriti HDZ u kampanji i daljnjoj borbi protiv korupcije. 

Sud HDZ nije blokirao račune, no navodno je Uskok uz zgradu tražio zamrzavanje još nekih nekretnina i pokretnina stranke. Vrijednost zgrade u Zagrebu stručnjaci procjenjuju na 23 milijuna kuna. 

Uskok istražuje financiranje iz crnih fondova stranke te istražuju pronevjeru od oko 32 milijuna kuna za koliko se tereti HDZ da je oštetio državni proračun. Istražuju financiranje izborne kampanje 2003., predsjedničku kampanju Jadranke Kosor 2005. i posljednju kampanju za parlamentarne izbore 2007. godine. Navodno se radi o više desetaka milijuna kuna sumnjivog novca, a spomenute bi se moglo teretiti i za kazneno djelo udruživanja, zloupotreba i krivotvorenja. Premijerka Kosor nije na listi osumnjičenih.

USKOK-ove optužbe temelje se na izjavama Branke Pavošević te bivšeg rizničara stranke Mladena Barišića i vlasnice Fimi Medije Nevenke Jurak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..