Obavijesti

News

Komentari 367

Kerum o Baldasaru: 'Jeb** te guzatoga, koja govna jeb***'

Kerum o Baldasaru: 'Jeb** te guzatoga, koja govna jeb***'
6

Nakon objave prvih rezultata raspoloženje u Kerumovom stožeru se popravilo, a iz stožera su izbacili sve novinare i kamere. Nakon pet minuta pustili su ih natrag

VIDEO

Prema prvim neslužbenim rezultatima DIP-a koji su objavljeni u 21 sat Željko Kerum osvojio je 18,95 posto glasova čime se približio Vjekoslavu Ivaniševiću koji ima 20,32 posto glasova. U vodstvu je i dalje SDP-ov kandidat Ivo Baldasar koji je prema prvim rezultatima imao 30,64 posto glasova. 

Ipak, nakon dodatnih prebrojanih listića razlika između Keruma i Ivaniševića popela se na više od tri posto. Prema najnovijim podacima Kerum ima 17,98 posto glasova, a Ivanišević 21,03 posto. Prvi je Baldasar s 30,43 posto glasova.

Nakon prvih rezultata izgubio živce i izvrijeđao novinare

Nakon objave prvih rezultata kada je razlika bila oko 1,5 posto, Željko Kerum za Novu TV je rekao da ga više ne interesiraju. Agenciju Ipsos Puls koja je bila zadužena za izlazne ankete nazvao je klošarskom agencijom, a novinaru Mislavu Bagi poručio  je da je varalica i poželio mu da postane konobar što i je. Nakon toga je otišao.

Prije nego se Kerum javio u Dnevnik Nove TV gledao je javljanje SDP-ovog kandidata Ive Baldasara koje je popratio uz komentar 'Vidi koja govna jeb..., jeb.. te guzatoga'.

Kerum izbacio novinare, pa ih vratio

Nakon objave prvih rezultata raspoloženje u Kerumovom stožeru se popravilo, a iz stožera su izbacili sve novinare i kamere rekavši da je riječ o privatnoj zabavi na kojoj nema snimanja ni izjava. Nakon pet minuta Kerum je odlučio sve pustiti natrag.

- Ja sam u 19 sati čestitao protivnicima jer sam smatrao da je to gotova priča i da se razlika od sedam posto ne može stići, međutim činjenica je da smo Ivanišević i ja došli na 500 glasova razlike i zato sam se onako naljutio na Bagu koji štima rezultate. Više me uopće ne interesira što će biti. Ja sam izgubio, daljnji rezultati me ne brinu, već brinu Vjeku Ivaniševića. Ja bi radi čovjeka volio da sve ostane kako jest, a ne da on upadne u probleme. Teško se pomirit s tim da si bio u drugom krugu, a sad skoro pa nisi - rekao je Kerum.

Bečić: Do birača nije došla moja poruka

Kerumu se u stožeru priključila i sestra Nevenka Bečić koja je u borbi za mjesto župana trenutno na trećem mjestu s 10,77  posto osvojenih glasova.

- Jako kasno sam se uključila u kampanju tako da nisam uspjela obići ni trećinu županije. Nažalost, zbog toga do svih birača nije došla moja poruka, što nudim i koji je moj program -  rekla je Bečić koja je protukandidatima poželjela uspjeh i da im Bog da snage da unaprijede županiju. Dodala je da nije sve gotovo i da je uvjerena da će Željko ući u drugi krug. 

Prema izlaznim anketama razlika veća

Prema rezultatima izlaznih anketa koji su objavljeni u 19 sati nakon zatvaranja birališta, Željko Kerum osvojio je na današnjim izborima 16,43 posto glasova. Ispred njega su i Baldasar i Ivanišević koji idu u drugi krug. 

Kerum je za HRT komentirao rezultate izlaznih anketa i rekao kako je očekivao bolji rezultat. Zahvalio je biračima koji su mu dali povjerenje i naglasio da je razlika između njega i drugoplasiranog Ivaniševića velika i misli da ju je teško stići. Čestitao je dvojcu koji vjerojatno prolazi u drugi krug. 

Naglasio je da će on i njegova stranka biti u Vijeću i pratiti što se događa. 

- Narod je donio odluku i to treba poštivati - rekao je Kerum koji je priznao da se nadao pobjedi u prvom krugu jer je odradio dobru kampanju u kojoj, za razliku od protukandidata, nije nikoga vrijeđao. 

Nastavlja s političkim djelovanjem jer, kako je objasnio, ima svoju stranku i u Gradskom vijeću će imati 5, 6 vijećnika. Nije se složio s tvrdnjom da iza sebe ostavlja lošu situaciju u Splitu. Objasnio je da je Split bogat grad s puno mogućnosti. Smatra da će onaj tko pobijedi imati više problema s osiguravanjem većine u Vijeću. 

Misli da mu birači nemaju što zamjeriti, a iza njega će, kako tvrdi, ostati nekoliko stvari koje će se pamtiti dugi niz godina. To su, naveo je, Zapadna obala, križ na Marjanu, spomenik Franji Tuđmanu i socijalna osjetljivost.

Kerum je rekao i da njegovi birači nisu nasjeli na provokacije jer su pošteni ljudi. Još jednom se zahvalio svima koji su mu dali glas i dodao da će oni sami izabrati kome će dati glas u drugom krugu izbora, te da im on ne treba ništa sugerirati. 

Ni ankete mu nisu bile naklonjene

Iako je nedavno u sklopu plaćenog oglasa objavio rezultate istraživanja navodno izmišljene agencije prema kojem uvjerljivo vodi u utrci za gradonačelnika, prema istraživanju koje je proveo Dnevnik Nove TV, Kerum je u utrci za gradonačelnika bio tek na trećem mjestu. 

Prema rezultatima istraživanja, Keruma bi na funkciji gradonačelnika mogao naslijediti SDP-ov kandidat Ivo Baldasar. Na drugom mjestu mogao bi biti HDZ-ov Vjekoslav Ivanišević.

Istraživanje je napravljeno na uzorku od 800 ispitanika, a njih 15 posto reklo je da će glas dati Kerumu. Vodeći Baldasar bio je odabir njih 24,2 posto.

Birači će ga kazniti jer nije ispunio obećanja?

Čini se da se splitski eksperiment s gradonačelnikom poduzetnikom bliži kraju, jer četiri godine nakon preuzimanja vlasti Kerum nije uspio realizirati gotovo ništa od onoga što je obećao, a birači su to odlučili kazniti.

Obitelj u politici - sestra, nevjenčana supruga i sin

Inače, Kerum je na liste za lokalne izbore stavio članove svoje obitelji. Tako se njegova sestra Nevenka Bečić bori za mjesto županice, njegova nevjenčana supruga Fani Horvat je na njegovoj listi za Gradsko vijeće na 35. mjestu. Na predzadnjem, 34. mjestu je Kerumov sin iz prvog braka Josip.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 367
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa