Obavijesti

News

Komentari 231

'To je kleveta i javna sramota': Ranko Ostojić tužio je Grmoju

'To je kleveta i javna sramota': Ranko Ostojić tužio je Grmoju
2

Grmoja je ministra Ostojića optužio za prisluškivanje i praćenje Bože Petrova, a USKOK je u četvrtak objavio da toga nije bilo. Ostojić je zbog toga najavio tužbu

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova u odlasku Ranko Ostojić već je ponio tužbu protiv glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje zbog njegovih izjava na njegov račun kada je riječ o prisluškivanju Bože Petrova.

Iako je kaže tužba privatna stvar otkrio je da je odvjetniku predao papire te da je u ovom slučaju riječ o klevetanju i javnoj sramoti. Smatra da je Grmoji krivo što se skandal nije potvrdio s obzirom da je iskazao nepovjerenje prema Uskoku koji je ustvrdio da nije bilo praćenja čelnika Mosta. Ponašanje Grmoje kao glasnogovornika smatra neozbiljnim i neodgovornim.

- Oni koji ne vjeruju DORH-u i onda kad su uhvaćeni u laži, umjesto da se ispričaju i da budu korektni te kažu da su bez dokaza, indicija i argumenata rušili su sustav koji pošteno radi svoj posao. Ne bavim se tračevima, ali onima koji ih proizvode poručujem da ne moram svoju čast ovjeriti kod javnog bilježnika , spreman sam je braniti svaki put, a branit ću zakon i rad policije - poručio je Ostojić navodeći da svatko tko krši zakon mora odgovarati.

VIDEO

Ministar u odlasku ustvrdio je da do danas nije dogoreno na osnovno pitanje , kako Enimark Ponjević i Nikola Grmoja znaju sadržaj predstavke koja je dostavljena saborskom odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

- Iz izjave Gordana Jandrokovića izvjesno je zašto je sve to skupa napravljeno i zašto je ta navodna predstavka čiji sadržaj znaju, a nitko je nije vidio, a to je da se zapravo pokuša minirati izbor predsjednika odbora za unutarnju i nacionalnu sigurnost - kazao je Ostojić.

Napomenuo je i da je po pitanju izbora predsjednika navedenog odbora zakon jasan, a to je da to mjesto pripada najjačoj oporbenoj stranci.

- Gospodine Jandrokoviću upišite se u SDP, pokušajte iako je to nemoguća varijanta, pa kad budete dio opozicije onda možete odlučivati o onome što je zakonom definirano. Drago mi je da se stvari razotkrivaju. Sad možemo vidjeti spregu i motive zašto je to odrađeno - izjavio je.

Na pitanje hoće li on biti predsjednik odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost rekao je da će o tome odlučiti SDP no te napominje da ako se dogodi pokušaj miniranja da će to biti grubo kršenje zakona. Postavilo se i pitanje zašto im bi im on smetao na tom mjestu.

- Ja bih umro od srama kada im ne bi smetao. nakon četiri godine i svih njihovih sponzora, donatora i ostaloga koji su policijskim operacijama po nalogu Državnog odvjetništva uhićeni pa to bi za mene bila najveća sramota kad ne bih smetao HDZ-u i njihovim sluškinjama iz Mosta - ustvrdio je Ostojić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje