Obavijesti

Potrošač

Komentari 2

Ove mobitele baš svi žele: Testirali smo najbolje uređaje

Ove mobitele baš svi žele: Testirali smo najbolje uređaje
9

Samsung Galaxy SIII i iPhone 5 zvijezde su godine po mnogim izborima, a Appleov telefon i kod nas su čekali u redovima

VIDEO

Mobiteli su gadget koji najviše koristimo za zabavu, ali i posao te ne čudi što toliko pazimo na to koji će uređaj biti najbolji za nas. Lako je teško naći savršen uređaj, oni iz vrha ponude jako su blizu. No i ovdje su mnogi prilično slični i po izgledu i po funkcijama. Glavne zvijezde ove godine zasigurno su Samsung Galaxy S III i Appleov iPhone 5. Samsung je bio čest pobjednik izbora za najbolji uređaj, a iako je iPhone kasnio i dočekan prilično mlako, rušio je rekorde prodaje. HTC-ov One X ili Sony Xperia T snažno su okrenuti prema glazbi i filmovima te fotografiranju. Dvoumite li se između telefona i tableta, Galaxy Note 2 spaja oba svijeta. Slično će raditi i Asusov Padfone, telefon koji se pretvara u tablet tako što se spaja s ekranom od 10 inča. Prvi telefon s operativnim sustavom Windows 8 kod nas je HTC 8X, a uskoro stiže cijeli niz uređaja koji donose bitno drugačiji način rada u odnosu na telefone s Androidom ili Appleovim sustavom.

Ovi mobiteli imaju, sukladno kvaliteti, i vrlo visoke cijene u slobodnoj prodaji ili bez ugovora. Za puno dostupniju, iako još visoku cijenu, treba se obvezati na vjernost operateru u nekoj od brojnih tarifa.

iPhone 5: Zvijezda

Apple je u novi iPhone ugradio veći ekran i niz detalja kako bi bio brži, ali i puno lakši. Telefon odlično ‘leži’ u ruci, a i bit će otporniji na padove zbog manje staklenih površina.

Cijena: 5299 kuna

Ocjena: 9/10

Galaxy SIII: Fantazija

Najbolji prema mnogim testovima, Samsungov mobitel s odličnim ekranom od 4,8 inča donosi i jaku kameru koja prati vaš pogled i isključuje ekran te tako štedi bateriju.

Cijena: 4295 kuna

Ocjena: 9/10

Lumia 900: Drugačiji

Nokijin top model će uskoro dobiti nasljednika Lumiju 920, no i ovaj sa starijim Windowsima, ekranom od 4,3 inča i snažnom kamerom i dalje je izvrstan mobitel.

Cijena: 3999 kuna

Ocjena: 8/10

HTC 8X: Šareno

Windows Phone 8 je nova mobilna platforma, a šareni 8X prvi telefon koji s njima stiže u Hrvatsku. Uz 4,3-inčni ekran, tu je i kamera od 8 megapiksela te 16 GB memorije.

Cijena: 4999 kuna

Ocjena: 8/10

Sony Xperia T: Voli ga 007

Telefon s ekranom od 4,6 inča i procesorom s dvije jezgre snima slike od 13 megapiksela. Memoriju od 16 GB možete proširiti microSD karticama. Baterija drži cijeli dan. 

Galaxy Note 2: Džepni div

Križanac tableta i telefona, Samsungov Galaxy Note 2 dolazi s ekranom od 5,5 inča i puno memorije i snage. Odličan kao uredski alat ili izbor za one koji nisu spremni za tablet.

Cijena: 5199 kuna

Ocjena: 8/10

HTC One X: Solidan

Sličnih performansi kao i Galaxy SIII, One X s Androidom dolazi s procesorom s 4 jezgre. Uskoro u prodaju stiže i njegova brža verzija One X+ s boljom memorijom i baterijom.

Cijena: 4395 kuna

Ocjena: 7/10

iPhone 4S: Još u vrhu

Prošlogodišnji model iPhonea s novim softverom ne razlikuje se previše od ‘petice’, osim što ima manji ekran. S nižom cijenom bi mogao biti odličan odabir za mnoge.

Cijena: 5012 kuna

Ocjena: 7/10

* Ocjene mobitela su subjektivan stav novinara koji ih je testirao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode