Obavijesti

Potrošač

Komentari 2

Ovrha: HRT i odvjetnički ured uzeli novac krivom čovjeku?

Ovrha: HRT i odvjetnički ured uzeli novac krivom čovjeku?
1

Odvjetnički ured skinuo je stanovniku Hlebina novac, a trebao je Zagrepčaninu istog imena i prezimena. Razlog? Valjda imaju previše ovrha da bi svaku provjerili

VIDEO

Došao sam u banku i iznenadio se vidjevši da mi je račun blokiran zbog RTV pristojbe koja ne glasi na mene nego je plaća sin, i to redovito. Otišao sam u Finu i dobio broj odvjetničkog ureda Hanžeković iz Zagreba koji pokreće ovrhe za HRT, požalio se čitatelj iz Zagreba. 

Imao je sreće i dobio Hanžekovićev ured, što stotinama ovršenika nije uspjelo. Brzo su utvrdili da dužnik ima isto ime i prezime, ali različitu adresu. No tad je sve postalo poprilično komplicirano. - Trebalo je u Fini izvaditi papir o dugovanju, a u policiji papir o boravištu te oba faksirati u odvjetnički ured. Jedan je papir trebalo platiti 15, a drugi 40 kuna - kaže čitatelj koji je zvao i HRT da utvrdi ima li prijavljen televizor kod njih i bilo kakvih dugovanja. Rekli su mu da nije u bazi podataka i da im ništa ne duguje. - Ponovno sam zvao odvjetnički ured. Tražili su me još potvrdu iz Fine koliko mi je skinuto s računa. I taj papir se naravno plaća simboličnih 20 kuna - opravdano je ljutit čitatelj. 

Odvjetnici su mu zahvalili i pozdravili ga bez informacije hoće li račun biti odblokiran ili hoće li nastaviti s ovrhom. Čitatelja je posebno zasmetalo što nitko nije preuzeo odgovornost i nitko ne zna gdje je, kako i zašto došlo do takvog nesporazuma te hoće li mu vratiti oduzeti novac i sve ostale troškove. Pita se i koliko je svima nama novac siguran u bankama ako postoje zakoni i ovlasti prema kojima se čovjeku može zagorčati život bez ikakve informacije, dopisa ili upozorenja zbog nekog tko ne zna svoj posao. 

U HRT-u žale zbog pogreške i ispričavaju se čitatelju: - Kontaktirao nas je gospodin iz Hlebina kojem je FINA ovršila iznos od 96,77 kuna. Zahtijevao je povrat novca koji je ustegnut njemu umjesto pravom ovršeniku, gospodinu istog imena iz Zagreba. Utvrdili smo da je u pravu i da je došlo do pogreške jer on uredno podmiruje RTV pristojbu. Slijedom navedenog, oštećenom gospodinu vratili smo ustegnuti iznos od 96,77 kuna, a Odvjetničko društvo Hanžeković mu je vratilo iznos naknade Fine, s obzirom na to da je pogreška nastala zbog njihove krive dostave osobnog identifikacijskog broja (OIB). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Navedeni iznos vraćen je gospodinu na tekući račun. HRT žali i ispričava se zbog ovakvih pogrešaka. Svjesni smo koliko problema mogu izazvati, stoga ćemo činiti sve da se isprave kada do njih dođe - rekli su u HRT-u. Zašto su ovršili pogrešnog čovjeka i provjeravaju li kome šalju ovrhe pitali smo i Odvjetnički ured Hanžeković, no do zaključenja broja nisu odgovorili.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.