Potrošač

Komentari 3

Top 10 sjedalica za djecu: Ovo su automobilski anđeli čuvari

Top 10 sjedalica za djecu: Ovo su automobilski anđeli čuvari

Idealan trenutak: Zbog nižih cijena pravo vrijeme za kupnju sjedalica je početak vrtićke i školske godine. Mondo Internet Supershopa nudi i do 40 posto popusta

Svaki donekle odgovoran roditelj dobro zna da djeca nemaju što tražiti u automobilu bez da su smještena i osigurana u adekvatnoj autosjedalici. Svi koji postupaju suprotno, ne samo da krše zakon, nego i riskiraju živote mališana.

Već i najmanji sudari u kojima nastaje šteta od samo nekoliko tisuća kuna mogu biti kobni za dijete koje nije ispravno osigurano. Naime, sile koje se pritom javljaju odrasle će samo dobro protresti, dok djeca mogu doživjeti po život opasne ozljede kralježnice, glave, ekstremiteta i organa. Eventualnu želju djeteta da se slobodno kreće po unutrašnjosti automobila treba ignorirati, a s vremenom će se i najproblematičnije dijete pomiriti sa situacijom i priviknuti na sjedalicu. Moderne autosjedalice uglavnom su vrlo udobne, ergonomski oblikovane i besprijekorno sigurne, barem kada se radi o modelima provjerenih proizvođača

Stoga na automobilskoj sjedalici za djecu ne treba štedjeti, dobro se i informirati te provjeriti kakve je sve testove sjedalica za koju se zanimate prošla i koliko je zapravo sigurna. Osim sigurnosti u sudaru, važna karakteristika sjedalica je jednostavnost montaže i vezanja djeteta koja će vam uštedjeti mnogo vremena, a treba paziti od kojih je materijala ona izrađena i nisu li oni možda toksični ili mogu izazvati potencijalne alergije. 

Da dobre sjedalice ne moraju biti i previše skupe pokazuje naš primjer s Mondo Internet Supershopa na kojem je u tijeku velika akcija autosjedalica renomiranih proizvođača u kojoj su neki modeli i do 40% jeftiniji. Prema našem istraživanju, ove sjedalice su na Mondu jeftinije nego u bilo kojoj drugoj internetskoj trgovini. Također, sve njih testirao je najveći autoritet u ovoj domeni, njemački autoklub ADAC.

Grupa 0+ (od 0 kg do 13 kg)

Autosjedalica Recaro Young Profi Plus
Dječja sjedalica i nosilica je lagana, ima visoke bočne stranice za bolju optimalnu zaštitu i funkciju ljuljačke. U testu ADAC-a dobila je ocjenu dobar, a u testu časopisa AMS preporučljiv.

Autosjedalica je dostupna u dvije boje (klikom na naziv saznaj akcijsku cijenu): Recaro Young Profi Plus Cherry & Recaro Young Profi Plus Mocca


Grupa 0+/1 (od 0 kg do 18 kg)

Autosjedalica Sparco F500K
Sustav kontrole nagiba, u slučaju sudara, smanjuje kretanje djeteta prema naprijed u sjedalu i time smanjuje mogućnost ozljeda. Prikladna za tek rođenu bebu pa gotovo do pete godine.

Autosjedalica je dostupna u dvije boje (klikom na naziv saznaj akcijsku cijenu): Sparco F500 K plavaSparco F500 K crvena 


Grupa 1 ( od 9 kg do 18 kg, od 1 do 4,5 godina)

Autosjedalica Peg Perago Viaggio 1 Duo-Fix K Rouge
ASIP sustav pruža dodatnu zaštitu u slučaju bočnog udara, dok mekani jastučić i široko podstavljeno sjedalo pružaju udobnost djetetu. Sjedalica ima 4 položaja naslona. U testu ADAC-a dobila je ocjenu - dobar.

Saznaj akcijsku cijenu autosjedalica Peg Perago Viaggio 1 Duo-Fix K Rouge


Kiddy PhoenixFix Pro2 autosjedalica Phantom
Najsigurnija autosjedalica IKAD prema testiranjima ADAC 2013. s ocjenom 1,4, odnosno - vrlo dobar. Izvanrednu sigurnost postiže zaštitnim jastučićem koji dodatno olakšava stavljanje djeteta u sjedalicu.

Saznaj akcijsku cijenu autosjedalice Kiddy PhoenixFix Pro2 autosjedalica Phantom


Chicco autosjedalica Xpace Midnight
Dolazi s pomičnim podloškom za glavu kako bi djetetu osigurala ergonomski najpogodniji položaj i pratila njegov rast tijekom korištenja. Podesiv naslon u 5 položaja. Na ADAC testu je dobila ocjenu - dobar.

Saznaj akcijsku cijenu autosjedalice Chicco autosjedalica Xpace Midnight


GRUPA 1/2/3 (od 9 kg do 36 kg, od 1 do 12 godina)

Autosjedalica Recaro Young Sport Saphir
Ergonomski oblikovana pjena iz automobilske industrije osigurava optimalnu cirkulaciju zraka uz maksimalnu udobnost. Pojas podesiv po visini. Na testu ADAC-a dobila je ocjenu - zadovoljavajuće.

Saznaj akcijsku cijenu autosjedalice Recaro Young Sport Saphir


Kiddy GuardianFix Pro 2 autosjedalica Phantom + Zaštita za sjedalo GRATIS
Veže se samo pojasom auta u nekoliko sekundi preko “Impact shielda”, tj. “jastučića” naprijed ili putem isofix sustava. Smanjuje postotak ozljeda vratne kralježnice do 80 posto. Ocjena ADAC-a - dobar.

Saznaj akcijsku cijenu autosjedalice Kiddy GuardianFix Pro 2 autosjedalica Phantom + Zaštita za sjedalo GRATIS


Kiddy Guardian Pro2 autosjedalica Racing Black + Zaštita za sjedalo GRATIS
Kiddy Guardian Pro2 dobitnik je najviše ocjene - dobar, u svojoj kategoriji, na ADAC testiranju. Lagana i jednostavna za rukovanje. Patentirani upijajući materijal apsorbira i najteže bočne udarce.

Saznaj akcijsku cijenu autosjedalice Kiddy Guardian Pro2 autosjedalica Racing Black + Zaštita za sjedalo GRATIS


Autosjedalica Sparco F1000K
Jednostavna za “montažu”, tj. veže se samo pojasom auta. Od 9 kg do 18 kg težine dijete se veže pojasevima u 5 točaka, a od 15 kg do 36 kg pojasevi se skidaju i dijete je vezano pojasom automobila.

Autosjedalica je dostupna u tri boje (klikom na naziv saznaj akcijsku cijenu): Sparco F1000K sivaSparco F1000K crvena & Sparco F1000K plava


Grupa 2/3 (od 15 kg do 36 kg)

Autosjedalica Graco 2/3 Junior Maxi 
Ugrađena vodilica pojaseva u naslonu za glavu kako bi pojas uvijek bio u ispravnom položaju, 2 nagibna položaja naslona za leđa. S 3,6 kilograma lagana je što povećava praktičnost sjedalice.

Autosjedalica je dostupna u tri boje (klikom na naziv saznaj akcijsku cijenu): Graco 2/3 Junior Maxi PeacoatGraco 2/3 Junior Maxi Lion & Graco 2/3 Junior Maxi Charcoal

Provjerite cjelokupnu ponudu autosjedalica