Obavijesti

Predstavljeni rezultati projekta ClosEUp - Europa izbliza

Predstavljeni rezultati projekta ClosEUp - Europa izbliza
2

Proglašeni su najbolji dokumentarni filmovi o projektima koji su koristili sredstva europskih fondova, a koji su snimljeni i prikazani u 5 hrvatskih gradova te su dodijeljene nagrade najboljim autorima

Institut za razvoj i međunarodne odnose IRMO svečano je predstavio rezultate projekta ClosEUp / Europa izbliza u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj.

Kristina Tatarović iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU istaknula je da je informacija prvi korak prema uspješnom funkcioniranju projekata, čemu je doprinio i ClosEUp kroz primjere dobre prakse i obrazovne sadržaje. Projekt “ClosEUp/Europa izbliza” trajao je 18 mjeseci, realiziran je uz potporu Europske unije u programu IPA INFO 2012., a njegova vrijednost je 99.858,53 eura.

Ravnateljica Instituta za razvoj i međunarodne odnose, Sanja Tišma, izdvojila je radionice o projektima za građanstvo te posebno za srednjoškolce, kojima je IRMO dao svoj doprinos razvoju hrvatskog društva. Nadovezao se i Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj: „Na nama je velik posao jer mladi danas nisu dovoljno informirani, a naša je zadaća od njih napraviti odgovorne građane Hrvatske, a samim time i odgovorene građane EU". Ravnateljica Ekonomskog instituta Dubravka Jurlina Alibegović istaknula je da samo 2,8 posto iz proračuna ide za razvojne projekte. "ClosEUp je još jedna kockica u mozaiku koja će pomoći razvoju hrvatskog gospodarstva", tvrdi Jurlina Alibegović.

Posebno je istaknut multimedijski priručnik o EU projektima nastao u okviru projekta ClosEup / Europa izbliza, koji ostaje dostupan na ovom linku svim prijaviteljima projekata. Koordinatorica projekta Karolina Horvatinčić pozvala je sve zainteresirane da se uključe u on-line seminar putem kojeg mogu dobiti savjetodavnu pomoć za pisanje projekata. Na taj način IRMO potiče na projekte za lokalni i regionalni razvoj.

Na svečanom događanju promoviran je i Europski dokumentacijski centar Instituta za razvoj i međunarodne odnose EDC-IRMO, služba za prijenos informacija o Europskoj uniji zbog promicanja i objedinjavanja podučavanja i istraživanja u području europskih integracija čije je djelovanje predstavio voditelj Centra Antun Krševan Dujmović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja
Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!