Novi Vinodolski i Zadar ovaj su vikend bili morske stanice Zlatnog ćevapa. Primorcima i Dalmatincima su se u odličnoj zabavi pridružili i mnogobrojni turisti.
Primorci i Dalmatinci jednako dobri u ćevapima kao i u ribi
U Novom Vinodolskom i Zadru ovaj vikend su svoje roštilj-vilice ukrstile momčadi iz Istre, Primorja i Dalmacije dokazavši stanovnicima priobalja da im pripremanje mesa na žaru ide jednako dobro (ako ne i bolje) od udomaćenih ribljih gradela. To su, naime, pokazali rezultati stručnog gastro suda koji je dao vrlo visoke ocjene svim natjecateljskim timovima, što znači da su o odabiru novih finalista 3. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju odlučivale zaista sitnice.
Ovaj scenarij odigrao se najprije tijekom subotnjeg popodneva na glavnom gradskom trgu u Novom Vinodolskom na kojem je sa samo jednim bodom prednosti na kraju slavila ekipa „Ina“ ispred „Ružice Vinodola“, ali i odličnih „4 i pol muškaraca“ iz Rijeke, „Mesnog Googlea“ iz Opatije te „Kraljevica ćevap teama“. Razočaranja i suza nije bilo za što su zaslužni Tihomir Kožina i njegov band koji su cijelo vrijeme održavali odličnu atmosferu zajedno sa skupinom slovačkih turista koji su okupirali roštilj-park te usprkos jezičnoj barijeri pjevali i plesali s pobjednicima, gubitnicima i svima prisutnima, uživajući u Pik Vrbovec delicijama i Pan pivu.
Gastro sud je u Novom Vinodolskom odradio svoj „težak“ zadatak u sastavu: predsjednik žirija Dario Lide (član Majstor Kuhar tima), Dražen Busjak (predstavnik Kotanyija) i Mario Butorac (ravnatelj Centra za kulturu Novog Vinodolskog).
Sunčana nedjelja bila je jednako napeta i vesela u Zadru u kojem su „Dica Kalelarge“ pobijedila „Zadarske majstore“, „Masne brkove“ te ekipu „Mišani“ i na taj se način po drugi puta plasirali u finale što im je već jednom pošlo za rukom 2011. godine. Njihovoj dobroj sreći kumovali su „Kumovi“, ali i populani „Begini“ koji se nisu trebali puno truditi da podignu cijelu rivu na noge. U Donatovom gradu gastro sudom predsjedavao je Branko Ognjenović uz kojeg su mesne delicije spretnih natjecatelja ocijenjivali i predstavnica organizatora, marketinšta stručnjakinja Danijela Rimanić te Dražen Busjak, predstavnik Kotanyija.
Timovi koji se nisu uspjeli plasirati u finale, otišli su zadovoljno svojim kućama zahvaljujući bogatim nagradama sponzora natjecanja PIK Vrbovca, Pan piva, Peveca, Škode, Labuda, Kiska, Jamnice, Vina Belje i Kotanyia koji su na ovaj način zahvalili svima na sudjelovanju i prekrasnom druženju.
U nedjelju, 1.6. roštiljamo u Varaždinu uz Begine i Kumove
Već sljedeće nedjelje u Varaždinu ćemo saznati ime posljednjih finalista, sudionika završne botrbe za Zlatni ćevap koja će se održati 8.6. na zagrebačkom Bundeku. Odličan provod u Varaždinu jamče Begini, Kumovi i Od srca do srca, a na zagrebačkom finalu pridružit će im se i Ivan Zak čijim koncertom će završiti ovogodišnja roštiljada.
Više o Prvenstvu Hrvatske u roštiljanju pročitajte u specijalu.
VIDEO Fotograf Lepe Brene: 'Nisam ja pao na nju i slomio joj nogu. Bio sam na drugom kraju'
11 suptilnih znakova koji odaju da ste iznimno inteligentni
FOTO Luksuz, izrezi i elegancija: Ovo su sve odjevne kombinacije Lepe Brene iz zagrebačke Arene