Obavijesti

Promo sadržaj

AdScanner je privukao dodatan kapital koji će biti usmjeren za širenje na globalnom tržištu

AdScanner je privukao dodatan kapital koji će biti usmjeren za širenje na globalnom tržištu
2

Nakon uspješnog 1. kvartala 2021. godine, u kojem su ostvareni prihodi nadišli cjelokupne ostvarene prihode za 2020. godinu, South Central Ventures kao postojeći ulagač zajedno s dva međunarodna ulagača - J&T Ventures i Laughing Tuna GmbH, prepoznali su sav potencijal jedinstvenog big data rješenja za novu generaciju TV business modela i odlučili su dodatno ubrzati rast.

Kapital AdScannera će se ovim investicijskim ciklusom s postojećih 19 milijuna kuna povećati na gotovo 37 milijuna kuna. Velik je to korak unaprijed u širenju dosega na ključna europska tržišta i jačanju razvojnih mogućnosti. Nova investicijska injekcija uslijedila je nakon što je jedan od najpoznatijih ulagača u regiji - South Central Ventures, uvrstio AdScanner u svoj probrani krug tvrtki na koje »treba obratiti pažnju«.

AdScanner mijenja način na koji funkcionira TV ekosustav. Naša TV DMP rješenja omogućuju svim sudionicima - od medijskih agencija, oglašivača, TV kuća do telekom operatera - da što učinkovitije i što brže kapitaliziraju svoje podatke. Prepoznaju to i investitori koji u AdScannerovom data-driven pristupu vide budućnost. Ovom smo investicijom svakako na korak bliže širenju u druge europske zemlje -  istaknuo je Marin Ćurković, CEO i suosnivač AdScannera. 

- Sretni smo što smo AdScanner postaje dio našeg portfelja. Od prvog sastanka bili smo vrlo uzbuđeni zbog Adscannera, njihove tehnologije i stupnja razvoja. Iskusni tim s dubokim tržišnim uvidima i sposobnostima da stvaraju nove trendove, samo nam jača uvjerenje u budući uspjeh ovog partnerstva - rekla je Zuzana Ondrejová, Investment Manager u J&T Ventures.

- Iznimno smo uzbuđeni što su nam se u AdScanneru pridružili novi investitori. Ova investicijska runda potvrđuje naš dosadašnji zajednički napor i donosi prijeko potrebno »gorivo« za ubrzani rast u narednim godinama – rekao je Jure Mikuž , Managing Partner u South Central Ventures.

- Razvojem metoda i načina korištenja podataka na TV-u definitivno je budućnost, a AdScanner su svojim pristupom, tehnologijom i talentom već su dokazali da će igrati ključnu ulogu u podizanju ove teme na potpuno novu razinu. – rekao je Matthias von Bechtolsheim iz Laughing Tuna GmbH.

 

O AdScanneru:
AdScanner je marketinški startup koji pruža big data rješenja za novu generaciju TV business modela i trenutno zapošljava preko 50 stručnjaka u tri države. Na AdTech sceni je aktivan od 2012. godine, a trenutno je prisutan na hrvatskom, austrijskom, njemačkom, bugarskom i srpskom tržištu. Razvio je jedinstven algoritam za automatsko prepoznavanje video sadržaja koji je promijenio poimanje brzine i preciznosti u AdTech svijetu. Dodatno, AdScanner vlastitom Rapid Data Vectoring tehnologijom prikuplja i integrira napredne podatke o gledanosti na različitim TV platformama. Pratite AdScanner na twitter.com/adscannerdata, medium.com/adscanner te adscanner.tv.

O J&T Ventures:
J&T Ventures je ulagački fond na čelu s iskusnim i profesionalnim timom sa sjedištem u Pragu. Fokusiran je pretežno na Srednju i Istočnu Europu, nordijske zemlje i Baltik.

O LAUGHING TUNA GmbH:
LAUGHING TUNA GmbH njemačka je investicijska tvrtka sa sjedištem u Berlinu. Podržava i investira u poduzetničke ideje poput Startup Sharea, Sanity Groupa, i Tomorrowa.

O South Central Ventures:
S uredima u Beogradu, Zagrebu i Skoplju, South Central Ventures (SCV), kroz Entreprise Innovation Fund (ENIF), je fokusiran na tehnološka poduzeća na zapadnom Balkanu. Fond od preko 40 milijuna eura je primarno posvećen investicijama za rast poduzeća.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Plodine stigle i u Korenicu
PROMO

Plodine stigle i u Korenicu

Otvorenjem supermarketa u Korenici, Plodine su dosegle broj od ukupno 134 supermarketa diljem Hrvatske, te najavljuju nastavak širenja maloprodajne mreže.

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"
PROMO

Otkriveno tko stoji iza slogana "Dobar izbor Zlatnog vrijedi!"

U jeku izborne kampanje i brojnih poruka koje nas okružuju svaki dan, nismo mogli ne primijetiti jednu koja će se svidjeti svima
Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću
PROMO

Akademija prirodnog graditeljstva u Vukomeriću

Matko Šišak u Vukomeriću vodi akademiju prirodnog graditeljstva, gdje se polaznici kroz 12 dana uče graditi kuće od prirodnih materijala poput drva, slame i gline