Obavijesti

Promo sadržaj

Analiza tržišta: cijena plemenitih kovina u usponu

Analiza tržišta: cijena plemenitih kovina u usponu
2

Od početka godine zlato i srebro ponovno su privukli znatnu pozornost svjetskih ulagača, ali i ulagača u Hrvatskoj

Prilično snažan skok cijene zlata i srebra dogodio se u prvom kvartalu ove godine. Početkom siječnja, cijena zlata kretala se na razinama od oko 1080 eura za uncu (31,1 gram). U iduća dva mjeseca zlato je doživjelo cjenovni uspon od preko 10 posto, tako da je potkraj veljače bilo vrlo blizu razini od 1190 eura za uncu.

Postotni skok cijene srebra u istom je razdoblju bio još značajniji. Unca srebra početkom godine prodavala se po cijeni od 15 eura za uncu, a ulagači u srebro kraj veljače dočekali s gotovo 17 posto višom cijenom. Ova je plemenita kovina, naime, u jednom trenutku bilo vrlo blizu cijeni od 17,5 eura za uncu.

Nakon blage korekcije sredinom ožujka, nastavljen je cjenovni rast plemenitih kovina. Taj bi rast mogao potrajati i u travnju. Brojni analitičari tvrde kako je sada dobar trenutak za jačanje zlatnih i srebrnih investicijskih pozicija, budući da je cijena plemenitih kovina nakon korekcije ponovno počela rasti, dok je istovremeno cijena dionica na svjetskim burzama nerealno visoka.

Pohranom novca u zlatne i srebrne poluge i kovanice osiguravate se od iznenadnih, nepredvidljivih događaja. Evo pet razloga zašto biste to svakako trebali učiniti što prije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prepoznatljivost diljem svijeta

Investicijske poluge i kovanice od zlata mogu se brzo i jednostavno pretvoriti u bilo koju svjetsku valutu bilo gdje u svijetu. Razlika između kupovnog i prodajnog tečaja investicijskih zlatnih poluga i kovanica usporediva je s razlikom između kupovnog i prodajnog tečaja bilo koje dvije valute.

Porezne olakšice

Prilikom kupnje investicijskoga zlata (poluge i kovanice) ne plaća se nikakav porez. Također ne postoji ni porez na kapitalnu dobit od rasta cijene plemenite kovine.

Diskrecija

Kupnja zlata i srebra smatra se privatnom transakcijom. Država ne zahtijeva nikakvu posebnu papirologiju vezanu uz kupnju poluga i kovanica od plemenitih kovina sve dok to činite novcem koji ste pošteno zaradili i na njega platili porez.

Ne postoji rizik treće strane

U slučaju propasti banke u kojoj imate pohranjen svoj novac, država jamči da će vam biti vraćen polog koji nije veći od 100 tisuća eura. Dakle, za sve iznad zajamčenog iznosa postoji tzv. rizik treće strane. Prilikom kupnje fizičkog zlata i srebra i njegove pohrane u privatnom aranžmanu taj rizik ne postoji.

Trajna vrijednost

Zlato i srebro su se kroz mnoga stoljeća dokazali kao vjerni čuvari osobne imovine. Plemenite kovine cijenjene su i vrijedne u svakoj eri i u svakom podneblju.

Vrhunska usluga

Ukoliko i sami planirate barem dio svoje štednje pretvoriti u zlatne i srebrne poluge ili kovanice, preporučujemo da to učinite kod jednog od najuglednijih regionalnih brokera investicijskim plemenitim kovinama.

Tvrtka Tetragram projekt d.o.o. iz Zagreba ima besprijekornu, dugogodišnju tradiciju poslovanja na tržištu investicijskim zlatom i srebrom. Njezini stručnjaci diskretno će vam i stručno pomoći da odaberete zlatne i srebrne proizvode koji najviše odgovaraju vašim potrebama.

Više informacija o ponudi tvrtke Tetragram možete naći na internetskim stranicama Plemenit.hr ili na korporativnim stranicama Tetragram.hr.

Za više informacija nazovite 01/236-5857 od ponedjeljka do četvrtka 9-17 sati, petkom 9-13 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24
Shopaj24

Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24

Shopaj24, prvi hibrid medija i oglasnika, lansirao je novu verziju svoje platforme. Ovaj korak označava evoluciju prema modernijem, intuitivnijem i naprednijem iskustvu za sve korisnike