Obavijesti

Promo sadržaj

Bigbelly – Ljubimac pametnih gradova

Bigbelly – Ljubimac pametnih gradova
9

Zamislite spremnik za otpad koji radi na solarni pogon, samostalno dojavljuje kada je pun, komprimiranjem otpada povećava svoj kapacitet te naposljetku stvara uštede i uljepšava naš okoliš

Ideja Bigbelly inovativnog rješenja za upravljanje otpadom pokrenuta je prije više od 17 godina, a rezultirala je razvojem Bigbelly pametnog solarnog kompaktora. Ovo IoT rješenje je samoodrživo i pritom povećava kvalitetu života u preko 1500 gradova i 54 zemlje diljem svijeta. Olakšava održavanje ulica, trgova, šetnica, parkova, plaža i svih drugih javnih površina na kojima se ljudi okupljaju - čistim i urednim.

Bigbelly ima ugrađene senzore koji mjere popunjenost, GPS odašiljač i SIM karticu pomoću kojih komunicira sa softverom za upravljanje, a koji se nalazi u oblaku i dojavljuje nadležnim službama kada ga je potrebno isprazniti. Osim toga, Bigbelly ima izuzetno snažnu prešu koja komprimira otpad i time stvara mjesto za dodatnu količinu otpada. Bigbelly je u potpunosti autonoman pa 100% energije koja mu je potrebna dobiva direktno od sunca, koju sakuplja pomoću fotonaponskog panela smještenog na vrhu spremnika. Zbog toga se može postaviti posvuda, bez potrebe za dodatnim priključkom na električnu mrežu. Potrebno mu je svega sat vremena sunca za mjesec dana rada pa ima dovoljno energije za sve svoje funkcije tijekom sva četiri godišnja doba. Nudi različita rješenja za odvajanje otpada s modularnim dodatnim spremnicima za odvajanje reciklabilnog otpada. Mogućnost prilagodbe otvora i ladice za različite vrste otpada poput plastične i metalne ambalaže, papira, stakla, biorazgradivog otpada.

Pokretanje videa...

Bigbelly VIDEO

Zahvaljujući tvrtki Bigbelly Solar, pametni solarni kompaktori postali su svjetski trend jer pomažu u održavanju javnih površina čistim i urednim te poboljšavaju kvalitetu života građana, koriste napredne tehnologije te bitno manju uporabu resursa i smanjenje operativnih troškova. Trenutno se na javnim površinama na šest kontinenata koristi više od 65.000 ovih spremnika. Koriste ih pametni gradovi poput Londona, Stockholma, Hamburga, New Yorka, Singapura i Tokija. Pariz i Madrid nedavno su krenuli prema potpunoj digitalizaciji upravljanja javnim otpadom te su u tu svrhu odabrali upravo ovo IoT i ekološko rješenje. Bigbelly je pionir pametnog prikupljanja i odvajanja javnog otpada i lider na svjetskom tržištu u tom segmentu.

Bigbelly u Hrvatskoj trenutno koristi dvadesetak gradova te neka od zaštićenih područja, poput rezervata Lokrum. Pomoću ovih solarnih spremnika u potpunosti su digitalizirali najfrekventnije dijelove grada, većinom uža gradska središta. Estetski atraktivan dizajn koji se može dodatno personalizirati pomoću naljepnica prilagođava se svakoj okolini pa se uklapa jednako dobro na Stradunu, Korzu, Zrinjevcu, splitskoj Rivi, hvarskoj Pjaci, staroj jezgri Korčule, te rezervatu Lokrum.

9
| Foto: Bigbelly

Na kraju, treba spomenuti kako na zabavan način komunicira s građanima tako što se prilikom ubacivanje otpada reproducira željena glasovna poruka (npr. „Hvala što reciklirate!“ ili „Hvala što čuvate grad čistim!“). Govorna funkcija izaziva dodatan interes, osobito kod djece, pa na novi način potiče na odgovorno ponašanje i ističe važnost ispravnog postupanja s otpadom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince