Obavijesti

Promo sadržaj

Brinete li za zdravlje vašeg srca?

Brinete li za zdravlje vašeg srca?
2

Jedan od najvažnijih i najzaposlenijih organa kod čovjeka je srce. Brojne zdravstvene tegobe velikog dijela populacije upravo su povezane s srcem i krvožilnim sustavom.

Srce je šuplji mišić koji opskrbljuje krvlju cijeli organizam, a kod zdravog i odraslog čovjeka može u minuti izbaciti čak 5 litara krvi dok kod sportaša ta brojka može biti i veća. Za zdravlje srca i krvožilnog sustava veliku ulogu ima stil života i izbjegavanje rizičnih faktora koji dokazano pridonose razvoju kardiovaskularnih problema u koje svakako spadaju debljina, pušenje i fizička neaktivnost. 

Što je koenzim Q10? 

Proteklih godina opravdano se pokazuje sve veći interes za ulogom koenzima Q10, složenom molekulom koja je prisutna u gotovo svim stanicama u tijelu i ima važnu ulogu u pretvorbi hranjivih tvari u staničnu energiju. Iako ga susrećemo i u sastavu kozmetičkih proizvoda, najveći broj istraživanja usmjeren je na njegov potencijal i prednosti na organizam unosom hranom ili dodacima prehrani. Kao što se naš organizam mijenja, tako se mijenja i potreba za Q10, naime djeca ga sintetiziraju dovoljno, a kako zalazimo u srednje godine, već iznad 35. i 40. godine razine u tijelu počinju opadati. 

Pad razine koenzima Q10 u našem tijelu još je izraženiji u starijoj životnoj dobi. Također neki lijekovi za masnoće u krvi smanjuju njegovu razinu jer negativno utječu na procese potrebne za njegovu sintezu. Osim starijih, u rizične skupine za razvoj bolesti krvožilnog sustava ubrajaju se i pušači, pretile osobe, osobe koje imaju povišen kolesterol, visoki krvi tlak, dijabetes te osobe koje nisu fizički aktivni i većinu dana provode sjedeći ili ležeći. 

Q10 kao dodatak prehrani 

Osim zdravog stila života, značajan doprinos zdravlju srca mogu imati i određeni dodaci prehrani. U ljekarnama možete naći Forticor kapsule koje u samo jednoj kapsuli sadrže čak 150 mg koenzima Q10. Njihov sastav je obogaćen i s 200 % preporučenog dnevnog unosa vitamina B1 koji doprinosi normalnoj funkciji srca te sa 100 % vitamina B6 koji doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina čija je povišena razina u krvi čimbenik rizika za kardiovaskularne bolesti.  

Kapsule sadrže i magnezij, mineral važan za normalnu funkciju srčanog mišića i ravnotežu elektrolita. Odlična kombinacija sastojaka s dokazano pozitivnom djelovanjem na srce i iznadprosječno velika količina koenzima Q10, čine Forticor svakako jednim od najboljih proizvoda u kategoriji.  

Potražite u ljekarnama 

Forticor kapsule možete nabaviti u ljekarnama bez recepta ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi Oranž za samo 7 eura i uzmi 20 € na Woltu te 15 € na Horizont Shopu! Ni to nije sve!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi Oranž za samo 7 eura i uzmi 20 € na Woltu te 15 € na Horizont Shopu! Ni to nije sve!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 92 eura, među kojima su kupon za Wolt od 20 €, Lidl kupon od 15 €, Horizont Shop kupon od 15 € te mnogi drugi

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!
Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24
Shopaj24

Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24

Shopaj24, prvi hibrid medija i oglasnika, lansirao je novu verziju svoje platforme. Ovaj korak označava evoluciju prema modernijem, intuitivnijem i naprednijem iskustvu za sve korisnike