Obavijesti

Promo sadržaj

Dođite u nedjelju na najbolji Eko piknik u Zagrebu

Dođite u nedjelju na najbolji Eko piknik u Zagrebu
1

Svi posjetitelji ove zabavno-edukativne manifestacije imat će priliku uživati osvježavajućim smothiejima, kulinarskim delicijama svih hrvatskih županija, utrkama u vrećama, kao sportskoj radionici koju će voditi Mario Valentić

Postoji li bolji način za kvalitetno provođenje vremena od dana provedenog u prirodi? Iskoristite jedinstvenu priliku ovu nedjelju, 17. lipnja, za cjelodnevno druženje sa svojom obitelji i prijateljima uz brojne sportske aktivnosti, kreativne radionice, zanimljiv izložbeni te bogati glazbeni program. Eko piknik na Bundeku započinje u 12 sati, a vrhunac dobre zabave bit će nastup Jurice Pađena & Aerodroma uz druge goste iznenađenja.

Svi posjetitelji ove zabavno-edukativne manifestacije imat će priliku uživati osvježavajućim smothiejima, kulinarskim delicijama svih hrvatskih županija, utrkama u vrećama, kao sportskoj radionici koju će voditi Mario Valentić. Udruga „Priroda za sve“ prikazat će kako umjetnost i recikliranje funkcioniraju zajedno, organizirat će eko kviz te niz ostalih radionica s bogatim nagradama. 

Osim toga, posjetitelji će imati priliku posjetiti savjetovališta Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ na kojima će dobiti informacije o zaštiti od komaraca i krpelja, kao i savjete o važnosti zaštite od UV zraka. Nadalje, posjetitelji će imati priliku kušati ukusne smoothieje te saznati sve o uravnoteženoj prehrani, ali i kako iskoristiti otpad od hrane te na taj način uštedjeti na kućnom budžetu. Posebno zanimljiva će biti izložba „Povijest Čistoće“ koja ove godine slavi svoj 95. rođendan, a kojom će pokazati dugu tradiciju organizirane brige za čistoću gradskih ulica. Osim toga, na Bundeku će izložiti 60-ak vozila i strojeva koji održavaju Zagreb čistim, ali i demonstrirati procese pražnjenja kanti i kontejnera. 

Stavi pravu stvar na pravo mjesto

Grad Zagreb, u sklopu kampanje „Stavi pravu stvar na pravo mjesto“, provodi niz informativno-edukativnih aktivnost, među kojima je i Eko piknik, kako bi podignuo svijest građana o važnosti brige o okolišu i odgovornom odlaganju otpada. U Zagrebu se godišnje „proizvede“ više od 750 000 tona otpada, a više od dvije trećine stvari koje bacamo može reciklirati ili prenamijeniti. Recikliranjem štedimo energiju, čuvamo prirodne resurse, pridonosimo smanjenju odlaganja otpada te ostavljamo ljepše, čišće i zdravije okruženje budućim generacijama. Izvrsna prilika da saznate sve o odvojenom razvrstavanju otpada, što ide u koju kantu i kako ga možete ponovno upotrijebiti, saznat ćete na zabavan i edukativan način ove nedjelje na Bundeku. 

Ponesite dobro raspoloženje i dođite na pravi ljetni piknik!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.