Obavijesti

Promo sadržaj

Dođi na Festival zdravlja u Maksimir 3. i 4. srpnja

Dođi na Festival zdravlja u Maksimir 3. i 4. srpnja
9

Festival zdravlja još će jednom, ovog vikenda, čak dva dana, okupiti stručnjake, liječnike, kineziologe, nutricioniste i zainteresiranu javnost na besplatnim radionicama, pregledima, konzultacijama i panel diskusijama na temu zdravlja 03. i 04. srpnja kod Vidikovca u Maksimiru. missZDRAVA je medijski pokrovitelj Festivala zdravlja tako da ćeš na našem portalu moću pratiti reportaže s mjesta događaja.

Godina iza nas ostavila je otvorena mnoga pitanja, a sa zdravstvenim posljedicama tek ćemo se suočiti. Zato ovaj vikend u Maksimiru saznajte što možete učiniti za sebe i za svoju obitelj jer od 10 ujutro pa sve do navečer, družimo se na otvorenom uz zdrave zalogaje i zanimljive diskusije o važnosti kretanja, posljedicama pandemije i preventivne preglede.

Program počinje u subotu, 03. srpnja u 10 sati prigodnim ljetnim panelom „Sunce - prijatelj ili neprijatelj naše kože“ powered by Eau Thermale Avene, a posjetitelji će moći i besplatno pregledati madeže kod Croatia Poliklinika kupole.

Na bio&bio štandu započnite dan smoothiejima, a u popodnevnim satima upoznajte se s zdravim receptima i zalogajčićima Marine Brekalo koja stoji iza zanimljivog gastro bloga @brekalicious.

Koje su posljedice pandemije i zašto su alarmantni novi podaci o pretilosti, saznajte na panelu „Postpandemijska pandemija - debljina“ powered by Pliva. Pliva, koja ove godine slavi i 100. rođendan, osigurala je svim posjetiteljima u subotu besplatno kardiovaskularno savjetovanje i konzultacije s liječnicima o dijabetesu tipa 2.

U sklopu pop-up Farmacia sportskog savjetovališta napravite detaljnu analizu tjelesne mase i saznajte biološku starost vašeg organizma.

U popodnevnim satima u hladu maksimirske šume saznajte kako je nastao domaći brend zaštitnih maskica sa soli Salt & Checker koje su ujedno i službene maske festivala kako bismo se pridržavali svih epidemioloških mjera.

Nedjelju započinjemo vježbanjem powered by HEP „Hodanje je lijek“, a odmah poslije saznajte zašto su kretanje i vježbanje važni za stanje našeg organizma od renomiranih stručnjaka kineziologa, nutricionista i farmaceuta powered by Farmacia. Osim mjerenja i interpretacije rezultata na Gaia uređaju, u sklopu njihova pop up sportskog savjetovališta možete dobiti i savjete o prehrani sukladno vašem zdravstvenom statusu i statusu treniranja.

Ako želite provjeriti opće stanje svoga organizma, kod Croatia Poliklinika kupole potpuno besplatno provjerite krvni tlak, AB indeks i zasićenost kisikom - tri indikatora koji mogu ukazati na komplikacije čak i prije pojave očitih simptoma.

A na panelu „Postcovid stanje uma“ powered by Croatia Poliklinika saznajte kakve fizičke i mentalne posljedice COVID ostavlja na naš organizam i kako ih liječiti.

bio&bio je za posjetitelje i u nedjelju pripremio radionice zdrave kuhinje uz Maju Brekalo, a Franck je osigurao pauzu uz kavu i čaj.

Ljetno izdanje festivala zdravlja zatvorit će poznata voditeljica Antonija Blaće koja je nedavno izdala priručnik o zdravoj prehrani „Ljeto bez parea“ i to će biti ujedno i prvo službeno predstavljanje. Raspored svih događanja provjerite na Facebook stranici.

Pridružite nam se na zdravom vikendu kod Vidikovca u Maksimiru!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.