Obavijesti

Promo sadržaj

Dolazi ljeto i ljetne zabave! Brzim testom otkrijte koliko znate o alkoholu!

Dolazi ljeto i ljetne zabave! Brzim testom otkrijte koliko znate o alkoholu!
3

Konzumacijom alkoholnih pića na odgovoran način, unutar propisanih prehrambenih smjernica za umjerenu konzumaciju alkohola iskazujemo odgovornost prema sebi i drugima.

Kako bi povećali informiranost javnosti o umjerenoj konzumaciji alkohola HUP Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića je istovremeno s 11 europskih zemalja lansirala kviz o odgovornoj konzumaciji alkohola. Hrvatska se navedenom inicijativom priključila projektu koji je pokrenuo spiritsEUROPE, europsko udruženje koje okuplja sektor jakih alkoholnih pića kroz 31 nacionalno udruženje. Kviz pruža smjernice i odgovore na ključna pitanja o umjerenoj konzumaciji alkohola, pojašnjava razlike između umjerene i pretjerane konzumacije, sadrži savjete o odgovornom uživanju i objašnjava razlike u alkoholnim pićima.  

Što je zapravo umjerena konzumacija alkohola? 

HUP Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića pokrenula je edukativna mrežnu stranicu konzumirajodgovorno.hr na kojoj se mogu naći korisne informacije o umjerenoj konzumaciji alkohola. Na stranici se mogu naći korisne informacije o utjecaju alkohola na organizam i zdravlje, upozorenja o skupinama za koje konzumacija alkohola nije preporučljiva, s posebnim naglaskom negativnog utjecaja alkohola na maloljetnike. Stranica sadrži korisne savjete i educira roditelje kako pristupiti i razgovarati s djecom i mladima kada je riječ o alkoholu. Navedenom inicijativom Hrvatska se priključila drugim europskim državama koje promiču odgovorno konzumiranje alkohola.  

Kada NE konzumirati alkohol? 

Alkohol nije preporučljivo konzumirati u situacijama kad učinci alkohola mogu ugroziti vašu sigurnost ili zdravlje: primjerice ako ste maloljetni, za vrijeme vožnje, ako ste trudni ili dojite, radite na visini, uzimate medicinsku terapiju ili ste na radnome mjestu. Kao roditelj morate biti svjesni rizika povezanih s maloljetničkom konzumacijom alkohola i svojim ponašanjem biti primjer djeci. Mislite da znate sve što treba znati o odgovornoj konzumaciji? Riješite kratki kviz i provjerite svoje znanje na linku

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini