Obavijesti

Promo sadržaj

Domaći dobavljači Konzumu će isporučiti preko četiri tisuće tona lubenica

Domaći dobavljači Konzumu će isporučiti preko četiri tisuće tona lubenica
2

Nedavno istraživanje o navikama konzumacije voća i povrća među građanima Hrvatske koje je za Konzum provela agencija Hendal pokazuje da je lubenica visoko na ljestvici omiljenog voća i odraslima i djeci

Osobito je popularna zbog visokog udjela vode što je čini savršenim ljetnim osvježenjem, a odličan je i izbor za obrok ili međuobrok jer ima malo kalorija pa nije ni čudo da ih se najviše proda u lipnju, srpnju i kolovozu. Među maloprodajnim lancima u Hrvatskoj najveći je kupac lubenica od hrvatskih dobavljača Konzum, a ove će se godine u njegovim prodavaonicama naći preko četiri tisuće tona domaćih lubenica.

U Konzum lubenice dolaze zahvaljujući njegovim dobavljačima Enna Fruitu, PIK Vinkovcima i Fragariji, otkupnim centrima diljem Hrvatske te tako otkupljuju sočne plodove od malih domaćih proizvođača i uzgajivača. Osim lubenica, u Konzumu se u ljetnom razdoblju proda i preko 400 tona dinja te 280.000 pakiranja borovnica od 250 grama. Konzumovo istraživanje o navikama konzumacije voća i povrća pokazalo je kako se i dinje i borovnice također ubrajaju u djeci najdraže voće.

Osim informacija o tome koje je voće odraslima i djeci među najdražima, rezultati istraživanja pokazali su i kako je nužno mijenjati prehrambene navike u Hrvatskoj. Konzum kao najveći maloprodajni trgovački lanac u Hrvatskoj nastoji potaknuti tu promjenu u društvu velikom edukativnom i promotivnom kampanjom pod sloganom „Voće i povrće nas pokreće”. Zbog toga kroz cijelu godinu podsjeća na blagodati voća i povrća te važnost njihove uloge u piramidi pravilne prehrane i to putem brojnih aktivnosti koje su usmjerene na odrasle i djecu. Među njima su posebne promocije i akcije na odjelima svježeg povrća i voća u prodavaonicama diljem Hrvatske te edukativni i zabavni sadržaji na stranici.

Konzum je u 2020. godini prodao čak 110.000 tona voća i povrća, od čega najviše banana, krumpira i jabuka. Svakodnevno se u Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske prosječno proda 300 tona različitih plodova, a pritom kupci najčešće posežu za bananama, jabukama i narančama kad je riječ o voću, odnosno za krumpirom, rajčicama i paprikama kad kupuju povrće. Na policama prodavaonica najvećih Konzumovih formata kupci mogu pronaći i egzotične plodove poput avokada, guave, japanske jabuke, kivana, kokosa, kumkvata, manga, marakuje, papaje, pomela i drugih.

Kad je pak o domaćim plodovima riječ, Konzum kontinuirano pruža podršku domaćim uzgajivačima voća i povrća te tako surađuje s više od 4.000 malih i velikih proizvođača iz svih dijelova Hrvatske, putem izravnih isporuka na vlastite distributivne centre, njihovih otkupnih stanica ili svojih strateških partnera. Voće i povrće hrvatskog podrijetla čini više od 80 posto prometa, a pritom brojni proizvođači svoje godišnje udjele planiraju baš za Konzum.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.