Obavijesti

Promo sadržaj

Energetska učinkovitost u Kauflandu

Energetska učinkovitost u Kauflandu
2

Kauflandu uručen certifikat ISO 50001 za učinkovito upravljanje energijom

Krajem 2017. godine Kauflandu je uručen certifikat ISO 50001 kojim je specijalizirana agencija DEKRA službeno potvrdila da je ovaj međunarodni trgovački lanac uveo suvremeni sustav upravljanja energijom.

Osim što je ova tvrtka u prošloj godini različitim humanitarnim aktivnostima pokazala da je društveno odgovorna, ona veliku pažnju posvećuje i zaštiti okoliša i klime.

Pomoću posebnog sustava upravljanja se primjerice prate energetski tokovi svih poslovnica Kauflanda, Logističkog centra i upravne zgrade. Na taj način tvrtka prepoznaje potencijale i kontinuirano prati uspješno uvedene mjere za uštedu energije, primjerice korištenje otpadne topline sustava industrijskog hlađenja u sezoni grijanja.

Osim toga su nedavno postavljene e-punionice na parkiralištu dviju poslovnica Kauflanda u Zagrebu: u naseljima Blato i Sloboština. Punionice su dostupne 24 sata, sedam dana u tjednu, i to potpuno besplatno, ne samo za kupce Kauflanda, nego za sve korisnike
električnih automobila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijekom 2018. godine planirana je izgradnja solarne nadstrešnice na parkiralištu jedne poslovnice. Nadstrešnica bi pokrivala površinu čak 100 parkirališnih mjesta, a energijom dobivenom pomoću solarnih panela opskrbljivala bi se sama poslovnica. „S tim sustavom
ćemo godišnje uštedjeti struju koju u istom razdoblju potroši 60 hrvatskih kućanstava, a smanjenje emisije CO2 iznosit će čak 109 tona godišnje“, pojasnila je voditeljica Korporativnih komunikacija, Marija Franić.

Kaufland će i mnogim drugim projektima učiniti iskorak u budućnost kako bi povećao energetsku učinkovitost svih svojih objekata i samim time i svoje zaposlenike potaknuo na energetski osviješteno djelovanje.

Certifikat ISO 50001 potvrđuje kako je ovo poduzeće na pravom putu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu
PROMO

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

5 razloga zašto trebate doći u Rovinj na treće izdanje Weekend Food Festivala
promo

5 razloga zašto trebate doći u Rovinj na treće izdanje Weekend Food Festivala

Tijekom tri dana Weekend Food Festivala koji se održava od 19. do 21. travnja, posjetitelji će uživati u predavanjima, panel diskusijama, druženju, isprobavanju zanimljivih jela i naravno, dobroj zabavi!
Međimurska kuhinja nije nestala: Imamo recepte za odlični teleći odrezak
PROMO

Međimurska kuhinja nije nestala: Imamo recepte za odlični teleći odrezak

Restoran Tajer je prije nekoliko godina u srce Zagreba vratio tradicionalnu kuhinju te slovi kao svojevrsni zaštitnik starinskog, međimurskog načina pripreme hrane