Obavijesti

Promo sadržaj

Fotografije na novom Huawei P40 Lite ostavljaju bez daha

Fotografije na novom Huawei P40 Lite ostavljaju bez daha
10

P40 Lite dolazi sa 6 GB + 128 GB memorije, tako da možete skidati aplikacije, fotografirati i snimati videozapise bez brige da će vam ponestati prostora. Tu je i četverostruka stražnja kamera

Roberto Pavić je naš poznati nagrađivani fotograf čija su djela sudjelovala na preko 50 različitih izložbi. Stil mu karakteriziraju izrazito dramatične pejzažne fotografije kojima oduševljava svoje fanove na svojim Facebook i Instagram stranicama. U svojem najnovijem testu osvrnuo se na mogućnosti novog Huaweija P40 Lite.

Već samim pogledom na specifikacije koje su izašle za novi Huawei P40 lite vidi se da se riječ o više nego odličnoj kombinaciji i da ovaj uređaj treba uzeti za ozbiljno. U današnje vrijeme baterija je jedna od najbitnijih stvari na mobitelu pa tako P40 Lite dolazi s kapacitetom baterije od 4.200 mAh, što je i više nego dovoljno za cjelodnevno surfanje, fotkanje, slanje poruka/mailova te igranje igrica sa samo jednim punjenjem. Navedena baterija puni se Huawei 40W Super Charge tehnologijom, te se 70 % nje može napuniti u samo 30 minuta.

Kako bi se olakšao prelazak sa sadašnjeg mobitela (bilo koje vrste) na novi P40 lite, Huawei ima Phone Clone aplikaciju kojom je moguće prebaciti sve podatke i krenuti dalje kao da se gotovo ništa nije promijenilo. Nije potrebna internetska veza, povežete se s lokalnim hotspotom, skenirate QR kod i pametni telefoni su spremni za prebacivanje podataka. Pod podacima za prebacivanje se podrazumijeva sve - fotografije, video materijali, aplikacije, kontakti, kalendar i slično. Iz donjih fotografija vidljiv je postupak prebacivanja podataka - jednim klikom prebačeni su Facebook, Instagram, WhatsApp i sve druge aplikacije sa "starog" telefona. Do kojih detalja se tu ide dovoljno je reći da mi je Phone Clone prebacio čak i sve budilice koje imam u postojećem mobitelu.

Novi P40 lite dolazi s odličnim Huawei Kirin procesorom, koji se najbolje pokazuje kod autonomije baterije i brzini njenog punjenja. Huaweijev procesor je tu kako bi upravljao potpuno novim Huawei Mobile Services (HMS) sustavom. U HMS-u je jedna od najbitnijih stvari Huawei ID - račun koji je povezan sa svim aplikacijama, tako da se njima može pristupiti samo jednim klikom. Huawei ID je potreban kako bi se pristupilo:

  • Huawei Cloudu - sve vaše fotografije i videozapisi mogu se sigurno pohraniti na Cloud, koji sprječava gubitak podataka (npr. u slučaju gubitka telefona)
  • Huawei App Gallery - Huaweijeva službena platforma za pretraživanje, preuzimanje, upravljanje i dijeljenje mobilnih aplikacija
  • Huawei Browser - koji služi za pretraživanje interneta
  • Huawei Zdravlje - aplikacija koja prati sve vaše aktivnosti
  • HiCare - aplikacija predinstalirana na svim Huawei pametnim telefonima i tabletima koji pružaju pristup brojnim korisnicima za podršku i poboljšanje usluge
  • Huawei Teme - kako bi pozadine vašeg novog P40 Lite izgledale što bolje.

Kad smo kod svih tih aplikacija, treba napomenuti da P40 Lite dolazi sa 6 GB + 128 GB memorije, tako da možete skidati aplikacije, fotografirati i snimati videozapise bez brige da će vam ponestati prostora.

Ukoliko imate potrebu za nekom od aplikacija koje nisu dostupne u AppGallery trgovini, do njih se može doći u samo par klikova, tako da vam se u principu ništa ne mijenja i sve što ste imali do sada na svojim mobitelima i dalje vam je dostupno.

Huawei P40 Lite dolazi sa četverostrukom stražnjom kamerom. Glavna kamera ima 48 MP, blendu od f1.8, koja pomaže u fotografiranju u uvjetima s malo manje svjetla. Iako je u automatskim postavkama kamera podešena na 12 MP i pored toga piše da je to preporučena veličina, slobodno prebacite na 48 MP i iskoristite svaki piksel. Te fotografije su iste veličine kao i na prethodnoj P30 lite verziji – 8.000 x 6.000 piksela. Bitno je napomenuti da je Huawei dodatno poboljšao svoje objektive tako da kod fotografiranja direktno u sunce flare više se neće biti primjetan, što se vidi i iz donjih fotografija.

Druga kamera namijenjena je fotografiranju ultra-širokih kadrova od 120 stupnjeva. Često se zna dogoditi da je kadar "preuzak" pa slobodno prebacite na tu kameru i pokušajte uloviti što više atmosfere na Vašim fotografijama. Zadnje dvije kamere opremljene su makro i bokeh objektivom.

S prednje strane dolazi selfie kamera od 16MP i njena najbitnija postavka je Super noćni selfie koji daje kvalitetne, bojama zasićene i oštre selfie fotografije u uvjetima slabog osvjetljenja.

Osim navedenih objektiva mobitel ima i standardne modove:

  • Panorama - vertikalna i horizontalna,
  • Blenda - kojim je moguće više ili manje zamutiti pozadinu i istaknuti glavni subjekt koji se fotografira,
  • Slikanje svjetlom - za fotografiranje dugih ekspozicija,
  • HDR – dodatno je poboljšan te fotografije ne izgledaju neprirodno, s previše lokalnog kontrasta. HDR mode pomaže kod visoko kontrastnih scena, kako bi se pomoću njega na fotografiji dobili najsvjetliji i najtamniji dijelovi
  • Makro - fotografiranje kukaca, cvijeća i slično
  • Night mode - za fotografiranje noćnih scena
  • Photo – automatska postavka gdje mobitel sa svojom umjetnom inteligencijom razmišlja o sceni umjesto vas te prepoznaje primjerice izlazak ili zalazak sunca i sukladno tome "namješta" postavke
  • Timelapse - videozapisi koji izgledaju ubrzano, 15 sekundi snimke reproducira se u 1 sekundi, pa tako na primjer zapis od 150 traje 10 sekundi

Za one koji žele još više postići svojim mobitelima tu je Pro mode u kojem se sve postavke mogu kontrolirati i pomoću kojeg se dolazi do najkvalitetnijih fotografija.

Neovisno u kojem modu ili kojom kamerom fotografirate boje na njima su odlično izbalansirane i prirodne.

P40 lite dolazi sa 6,4-inčnim Full HD zaslonom koji čak i u potpuno sunčanim uvjetima odlično prikazuje boje. Za one koji ne vole bijelu pozadinu bitno je istaknuti da mobitel ima Dark Mode gdje se sve prikazuje s crnom pozadinom, te se po mojem mišljenju oči malo manje naprežu. Isto tako, za one koji trebaju još više, mobitel dolazi u Dual SIM verziji tako da je moguće odjednom koristiti 2 broja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.