Obavijesti

Promo sadržaj

Franck obilježio Međunarodni dan kave

Franck obilježio Međunarodni dan kave
13

Predstavljen novi Franck Superiore espresso, blend vrhunskih zrna kave iz Srednje i Južne Amerike te Azije s certifikatom Rainforest Alliance

Uoči Međunarodnog dana kave koji se obilježava 1. listopada, Franck je u zagrebačkom Johann Francku predstavio novi Superiore espresso, blend probranih zrna kave isključivo s Rainforest Alliance™ certificiranih plantaža koje udovoljavaju najstrožim standardima ekološke, društvene i ekonomske održivosti. Riječ je o međunarodno priznatoj oznaci koju dodjeljuje istoimena međunarodna nevladina organizacija s ciljem očuvanja okoliša te zaštite prava i dobrobiti radnika. 

Kao vodeći proizvođač kave na hrvatskom tržištu, Franck je usmjeren na vrhunsku kvalitetu sirovina, a to podrazumijeva brigu za održivost uzgoja kave i pružanje podrške malim uzgajivačima što je u skladu s vrijednostima na kojima se temelji Međunarodni dan kave. Kompanija tako već niz godina financijski i savjetodavno podržava provedbu globalnih razvojnih projekata u sklopu društva International Coffee Partners (ICP) i inicijative coffee&climate.     

U Francku prepoznajemo važnost kvalitete kave od zrna do šalice te na razne načine educiramo potrošače, a načela održivosti kojima se vodimo rezultirala su i lansiranjem premium Superiore espressa, blendom probranih zrna kave koja nose certifikat Rainforest Alliance. Ovaj je certifikat potvrda da kava koja se bira za Superiore espresso dolazi isključivo s plantaža i farmi koje udovoljavaju strogim standardima ekološke, društvene i ekonomske održivosti“, izjavila je Vesna Mihatov, direktorica Istraživanja i razvoja i Nabave kave u Francku.

Svako zrno kave s egzotičnih plantaža Srednje i Južne Amerike te Azije pažljivo je probrano kako bi svojom raznolikošću dalo karakter sinergiji okusa novog Superiore espressa s raskošnim notama čokolade i cvijeća. Među brojnim partnerima i ljubiteljima kave, koji su uz šalicu ovog finog espressa proslavili dan omiljenog crnog napitka, našli su se Antonija Blaće, Ida Prester, Ivan Šarić i Nevena Rendeli.

Finale Franck barističkog natjecanja i dodjela Franck Barista Club priznanja

Proglašeni su i pobjednici Franckovog regionalnog barističkog natjecanja koje se provodi u skladu s pravilima Speciality Coffee Association (SCA). Tijekom ove godine kvalifikacijska natjecanja održana su u Hrvatskoj, Sloveniji te Bosni i Hercegovini, a sudjelovalo je 50-ak vrhunskih barista iz više od 10.000 ugostiteljskih objekata s kojima Franck surađuje. Finalno natjecanje u Zagrebu okupilo je 10 najboljih barista iz regije, a ovogodišnjim pobjednikom proglašen je Skender Fetahi iz Zagreba (Caffe Bar Check In), dok je drugo mjesto pripalo Ivanu Siničiću iz Pirovca (Caffe Bar Rišpet), a treće Kristianu Oreškoviću iz Đakova (The Eagle Pub). 

Nagrade je uručio Viktor Miljković, Franckov regionalni direktor prodaje za kanal HoReCa koji je ovom prilikom izjavio: „Franck barističko natjecanje nije samo natjecanje, već i platforma za podizanje razine kvalitete napitaka koji se svakodnevno poslužuje u ugostiteljskim objektima, a nama je to jedan od strateških ciljeva. Aktivno podržavamo razvoj barističke scene te u sklopu naše barističke akademije već dugi niz godina ulažemo u stalno usavršavanje i poticanje izvrsnosti barističkih vještina mladih talenata u suradnji s partnerima iz HoReCa kanala“.

S ciljem promicanja izvrsnosti u ugostiteljstvu, predstavljeno je i po prvi puta dodijeljeno priznanje Franck Barista Club. Riječ je o sustavu ocjenjivanja i nagrađivanja najboljih partnerskih ugostiteljskih objekata za kvalitetu napitaka koje pripremaju i poslužuju svojim gostima. Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci ukupno 31 nominirani lokal ocjenjivan je metodom tajnih gostiju vodeći se kriterijima poput kvalitete i prezentacije espressa te ostalih napitaka od kave i čaja, održavanja opreme, posluživanja gostiju itd. Priznanje koje gostima jamči vrhunski pripremljenu kavu dodijeljeno je najboljima – njih ukupno 17 iz 10 hrvatskih gradova.  
Franck ovime još jednom potvrđuje da sustavno podiže ljestvicu u kvaliteti espressa, stvara i prati nove trendove te, kroz ove i mnoge druge projekte, ulaže u jačanje svog HoReCa poslovanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve