Obavijesti

Promo sadržaj

Glasuj i osvoji vježbalište na otvorenome u svojemu gradu!

Glasuj i osvoji vježbalište na otvorenome u svojemu gradu!
3

Krenulo je odbrojavanje do proglašenja ovogodišnjih deset gradova dobitnika Coca-Colinih vježbališta na otvorenome. Još je samo tri dana glasovanja pred građanima koji upravo u svojemu gradu žele osvojiti aktivnu zonu i tako pridonijeti kvaliteti života u njemu

U posljednjim se danima glasovanja za deset gradova u kojima će Coca-Cola u suradnji s lokalnim zajednicama urediti vježbališta na otvorenome zaoštrava borba glasova građana. Još su samo tri dana do objave konačnoga poretka gradova, stoga su građani dodatno potaknuti da upravo svojemu gradu donesu odlučujući glas. Na mrežnoj se stranici www.pokretzaradost.hr putem koje se glasuje, trenutačni poredak gradova posljednjih dana neprestano mijenja, a svaki se grad u ovoj neizvjesnoj utrci može naći u društvu dobitnika aktivnih zona ako se njegovi stanovnici dodatno zauzmu u glasovanju.
 
Upravo građani imaju jedinstvenu priliku da sami odaberu gradove u kojima će se urediti aktivne zone, za koje svaki građanin do završetka glasovanja 15. travnja može glasovati još tri puta, odnosno jednom dnevno. Izvanredan odaziv glasača pokazuje da su oni prepoznali vrijednost koju vježbališta imaju za unaprjeđenje kvalitete života u njihovim lokalnim zajednicama, a tko će se među njima izboriti za vježbalište u svojemu gradu, odlučit će „nijanse“.
„Svi gradovi imaju jednake izglede dobiti aktivnu zonu, ali građani trebaju biti uporni u glasovanju i poticati svoje sugrađane da se uključe. Poredak se u ova tri dana još može promijeniti, a utrka se vodi do posljednje minute. Pozivamo stoga sve građane da glasuju jer već i jedan glas može nekomu gradu donijeti novouređenu zonu za vježbanje i druženje“, izjavila je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.
 
Građani mogu glasovati u tri kategorije gradova, a vježbališta će se u suradnji s gradskim poglavarstvima urediti u četiri najbolje plasirana grada do 10 000 stanovnika, u tri grada od 10 000 do 35 000 stanovnika te u tri grada s više od 35 000 stanovnika. Vježbališta će nakon uređenja Coca-Cola predati gradovima u trajno vlasništvo kako bi se njima mogli koristiti svi građani. Nova mjesta za rekreaciju i druženje tako postaju dostupna svima te obogaćuju mjesne sadržaje.
 
Iz vježbališta na otvorenome koja su uređena lani dolaze iznimno pozitivne reakcije, a građani se njima koriste za rekreaciju, druženje i boravak na otvorenome te za održavanje satova tjelesnoga odgoja i rad sportskih klubova.

Partneri su projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su projektu dali Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. I ove godine kao njegovi veleposlanici projekt podržavaju Mirza Džomba, nekadašnji rukometni reprezentativac i Antonija Blaće, televizijska voditeljica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince