Obavijesti

Promo sadržaj

Grad Đurđevac poduzetnicima osigurao glavne projekte i građevinske dozvole

Grad Đurđevac poduzetnicima osigurao glavne projekte i građevinske dozvole
2

Radovi na poslovnoj zoni A sjever, u koje je uloženo gotovo 11 milijuna kuna, u Gradu Đurđevcu službeno su gotovi

Poduzetnicima iz tog dijela Podravine osigurana je osnovna infrastruktura za početna ulaganja, kao i preduvjeti za daljnji razvoj poslovanja. 

Mogućnost rasta i razvoja gospodarstva, kao i razvijanje poduzetništva u Gradu Đurđevcu i Koprivničko-križevačkoj županiji, nudi se kroz potencijal nove poslovne zone A sjever s površinom od 230.000m2. Projekt „Razvoja infrastrukture poslovne zone A sjever u Đurđevcu“ rezultat je ugovorenih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., dok je projekt  85% sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Jedinstven model na području Republike Hrvatske

U cilju poticanja ulaganja, poduzetnicima je ponuđen jedinstven model, koji prvenstveno olakšava administrativne barijere izdavanja sve potrebne dokumentacije za izgradnju poslovnih hala i prostora. Grad Đurđevac će ulagačima ishoditi građevinske dozvole za izgradnju, kojima prethode osigurani glavni projekti za izgradnju poduzetničkih prostora, na posebnom dijelu poslovne zone. Investitori i poduzetnici svoje poslovne prostore i hale mogu izabrati u površinama od 360 m² do 1.680 m², s omogućenom etažnom gradnjom. 

Olakšavanje administrativnih barijera znači i bržu realizaciju ulaganja. Također, uz pristupačan model poduzetnicima i ulagačima osigurana je stimulativno - povoljna financijska konstrukcija. Građevinsko zemljište u poslovnoj zoni A sjever u Gradu Đurđevcu poduzetnici će moći kupiti po cijeni od 0,67 kn/m², što je 99% manja cijena od početnih 67,09 kn. Bez obzira na djelatnost kojom se poduzetnik bavi, u slučaju da djeluje na području grada Đurđevca te seli djelatnost u poslovnu zonu A sjever, cijena ostaje umanjena za isti iznos.

Maksimalna potpora s ciljem otvaranja novih radnih mjesta

Gradsko vijeće Grada Đurđevca prošle godine donijelo je Program olakšica i poticaja investitorima i poduzetnicima u poslovnim zonama Grada Đurđevca, s ciljem snažnog poticanja i privlačenja ulagača te otvaranja novih radnih mjesta. Grad je također donio odluku kojom su poduzetnici, ukoliko svoje poslovanje presele u poslovnu zonu A sjever, oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa, kao i komunalne naknade u stopostotnom iznosu za prvih 5 godina poslovanja. Uz to, ukoliko je riječ o građevinskoj parceli na području poslovne zone unutar koje se obavljaju proizvodne djelatnosti, u skladu s postotkom izgrađenosti, moguće je dobiti i narednih 5 godina oslobođenja plaćanja komunalnog doprinosa i naknada.     

Pogled u budućnost

Ključ i vizija razvoja Grada Đurđevca je u razvoju poduzetništva. Priprema za ulaganja, u trenutno uspješno realiziran projekt izgradnje poslovne zonu A sjever započela je 2013. godine. U Gradu Đurđevcu plan je izgraditi i poslovnu zonu B, no trenutno se čekaju natječaji iz nove financijske perspektive od 2021. do 2027. godine kojima će se financirati izgradnja infrastrukture.

Poslovna zona A sjever nalazi se na lokaciji s mnogo prednosti. Izgrađena je popratna infrastruktura unutar poslovne zone te prometna infrastruktura koja uvjetuje aktivaciju zone. Realizacijom projekta izgradnje poslovne zone A sjever i pružanjem jedinstvenog administrativnog modela uz dodatne potpore siguran je put prema uspjehu, ali i pokazatelj da se trud i rad definitivno isplati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve