Obavijesti

Promo sadržaj

Hrvatska prelazi na DVB-T2 sustav, ovo morate znati

Hrvatska prelazi na DVB-T2 sustav, ovo morate znati
3

Klasični TV signal odlazi u prošlost, a proces prelaska odvija se po digitalnim regijama. Među prvima koje prelaze na DVB-T2 sustav su Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija

Prijelaz na DVB-T2 sustav u Hrvatskoj započeo je 27. 10., a traje do 12. 11. Novi i napredni DVB-T2 sustav omogućuje gledanje svih zemaljskih TV programa u HD rezoluciji. Kako biste mogli nastaviti gledati kanale u boljoj, HD rezoluciji, potreban vam je televizor s ugrađenim DVB-T2 biračem kanala ili samostojeći prijamnik. Televizori koji ne podržavaju primanje DVB-T2 signala po prelasku na novi digitalni signal neće moći prikazivati sliku zemaljskih kanala.

Najbolja rezolucija TV sadržaja do sad

Kako biste mogli nastaviti gledati dostupne kanale na novom standardu te uživati u najboljoj rezoluciji TV sadržaja do sad, možete izabrati jedan od novih Samsung televizora iz QLED i Lifestyle serije. Modeli iz ovih Samsung serija televizora dolaze s unaprijed ugrađenim DVB-T2 prijamnikom. Također, odlikuje ih i vrhunska rezolucija ekrana na kojoj će DVB-T2 signal zablistati u punom potencijalu.

Oštre i živopisne prizore bogatih boja pronaći ćete u televizorima iz QLED serije jer vam Dual LED tehnologija omogućuje besprijekoran doživljaj gledanja u HD rezoluciji. QLED televizori su apsolutno najbolja opcija ako volite gledati TV u potpunome mraku. Promjena pozadinskog osvjetljenja uključuje se i isključuje ovisno o tome što gledate, odnosno o količini svjetla ili tame na slici. Također, QLED televizori prikazuju dublje nijanse crne boje, kao i optimalan kontrast boja u svakoj sceni, što je idealno ako ste, primjerice, ljubitelji dokumentaraca.

Optimalan kontrast boja u svakoj sceni

Nadalje, tu je i Quantum Dot tehnologija koja pruža 100% trodimenzionalni opseg boja. To praktično znači da ćete vrlo jasno i kvalitetno moći vidjeti širi raspon boja, zbog čega je i kvaliteta slike u konačnici znatno bolja. Valja istaknuti da se boje uz pomoć Quantom Dot tehnologije na QLED televizorima prikazuju na najvišoj razini. Neusporedivo bolju sliku imat ćete i kod gledanja nogometnih utakmica zbog HDR-a, koji omogućuje prikaz šire palete boja i većih razina osvjetljenja.

Osim kristalno jasne rezolucije, uz Samsung 4K i 8K QLED televizore, dolazi i jednako kvalitetan zvuk. Modeli iz ove serije su opremljeni Active Voice Amplifier tehnologijom, koja pojačava zvukove u sceni kako biste mogli što jasnije čuti dijaloge. Cijelo iskustvo unaprjeđuje i Object Tracking Sound+ tehnologija koja prati kretanje predmeta po zaslonu, a ugrađeni zvučnici istovremeno pronalaze najbolje mjesto za reprodukciju zvuka kako bi doživljaj zvuka iz scene bio što stvarniji.

Prelazak na DVB-T2 sustav idealna je prilika za kupnju novog Samsung televizora. Do 15. 11. 2020. uz kupnju jednog od 8K TV-a, ili pak QLED TV-a od 75 i više inča, na poklon dobivate The Frame TV od 32 inča.

Iskoristiti možete još jednu sjajnu promociju i pritom ostvariti 5 godina jamstva na kupljeni televizor iz Samsung QLED i Lifestyle serije iz 2020. Ostale pogodnosti potražite na www.samsung.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu
PROMO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu

Matej Sunara istražuje arhitektonsku baštinu Pape Siksta V. u Rimu, koji je obnovio crkve, sagradio palače, fontane i vodovod, te popločao ulice radi bolje povezanosti grada

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu
PROMO

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja na treći po redu Weekend Food Festival.
Održivi razvoj kao odrednica poslovanja osiguratelja u borbi protiv klimatskih promjena
PROMO

Održivi razvoj kao odrednica poslovanja osiguratelja u borbi protiv klimatskih promjena

Društva za osiguranje primjenjuju čitav niz održivih pristupa unutar svojih poslovnih strategija