Obavijesti

Promo sadržaj

Hrvatski poduzetnici uspješno koriste sredstva iz EU fondova za rast i razvoj svojih tvrtki

Hrvatski poduzetnici uspješno koriste sredstva iz EU fondova za rast i razvoj svojih tvrtki
3

Zemlje članice su kroz operativne programe precizirale kako namjeravaju raspodijeliti dostupna sredstva.

Europski fondovi financijski su instrumenti koji podupiru provedbu pojedine politike Europske unije u zemljama članicama. Jedna od najznačajnijih politika je kohezijska politika za koju je Europska unija u financijskom razdoblju 2014. – 2020. osigurala 376 milijardi eura iz svog proračuna. Zemlje članice su kroz operativne programe precizirale kako namjeravaju raspodijeliti dostupna sredstva.

U Republici Hrvatskoj su investicijski prioriteti i infrastrukturna ulaganja definirani Operativnim programom „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Kako bi odgovorili na izazove s kojima se susreću hrvatska mala i srednja poduzeća poput manjka adekvatnih izvora financiranja, za projekte jačanja poslovne konkurentnosti malih i srednjih poduzeća osigurano je gotovo 1,3 milijardi eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Jedan od uspješnih primjera korištenja Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ je projekt tvrtke za izradu namještaja Iverpan d.o.o. pod nazivom „Izgradnja sjedišta objedinjenih poslovnih procesa, tehnološko unapređenje i povećanje kapaciteta“. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 28.965.543 kn dok su trećinu ukupne investicije, u iznosu od  10.710.529 kn, osigurali kroz bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U okviru projekta je izgrađen novi pogon u Donjoj Zelini u svrhu objedinjenja svi proizvodnih i poslovnih procesa, a pogon je opremljen najsuvremenijom opremom. Zaposleno je 40 novih radnika, čime se broj zaposlenih povećao za trećinu, a danas ih je ukupno 204.

Uspjeh projekta tvrtke Iverpan može potaknuti i inspirirati veliki broj poduzetnika da prijave svoje projektne ideje i na taj način doprinesu snažnijem rastu hrvatskog gospodarstva. Vlada je osvojila novu kartu regionalnih potpora za razdoblje od 2022. do 2027. i time je intenzitet potpore danas još veći, a uvjeti za poduzetnike su puno povoljniji.

Više informacija o primjerima uspješnih projekata i mogućnostima financiranja bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije potražite na stranici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve