Obavijesti

Promo sadržaj

INA pokreće svoj prvi start-up program pod nazivom ANI

INA pokreće svoj prvi start-up program pod nazivom ANI
3

Potpisivanjem ugovora između Ine, Algebre LAB, Step RI-ja i ZICER-a simbolično je označen početak prvog Ininog start-up programa pod nazivom ANI

ANI je kratica od „akceleriranje novih ideja“, ali i INA čitana unazad, čime se želi naglasiti namjera kompanije da sagleda poslovne izazove iz druge perspektive, sa stajališta novih tehnologija i potencijalno novih načina obavljanja poslova.

Kroz start-up program i javne pozive INA će pristupiti velikom broju ljudi u Hrvatskoj koji svojim inovativnim rješavanjem različitih problema pokušavaju svoju ideju učiniti poslovno održivom. Fokus natječaja bit će na maloprodaji, mobilnosti i energiji, ali i drugim izazovima koji mogu biti relevantni za kompaniju ili mogu funkcionirati kao samostalni poslovni model. ANI program uključit će tri partnera Algebra LAB, ZICER i Step RI,  tri start-up inkubacijska programa, dva hackatona i niz manjih događanja.

- INA je pokrenula sveobuhvatan start-up program za privlačenje inovativnih ideja, timova i start-upova u skladu s vlastitom razvojnom vizijom koja prati promjene na tržištu kako bismo se prilagodili novim navikama kupaca i dugoročno ostali njihov prvi odabir. Projektom ANI povezujemo se sa start-up zajednicom i ulazimo u prostor razvoja novih ideja i poslovnih modela u njihovoj ranoj fazi, stoga ovim putem pozivam sve zainteresirane da nam se jave - izjavio je Marijan Mrkonjić, direktor Novih biznisa Ine. Hrvoje Balen,  član Uprave Algebre, napomenuo je da je Algebra LAB  pravo mjesto za nove, tehnološki napredne ideje i projekte kojima treba mentorska i inženjerska podrška.

-  Po tome smo prilično jedinstveni, jer na jednom mjestu osiguravamo podršku kroz obrazovne, istraživačke, tehnološke i logističke kapacitete. U ovaj projekt unosimo iskustvo jedanaest generacija u posljednjih sedam godina, ali i veliku energiju Algebre sa svojih 500 nastavnika, istraživača i znanstvenika – istaknuo je Hrvoje Balen. Boris Golob, direktor Step RI, napomenuo je da je INA i prerada nafte  oduvijek u Rijeci sinonim visokotehnološke proizvodnje i industrijske primjene novih znanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  ANI@StepRi Playpark kao zajednički program inkubacije otvara novu dimenziju našeg modela podrške start-upovima, no za Step Ri je partnerstvo s Inom silno važno i kao simbol tehnološke reindustrijalizacije Rijeke i stvaranja suvremenog, na inovacijama utemeljenog gospodarstva -  rekao je Golop. 

-  Startup Factory, prvi javno financiran predakceleracijski program u Zagrebu i šire, pokrenuli smo 2016. godine. Kroz intenzivnu edukaciju, mentorsku i infrastrukturnu podršku tu se razvijalo 39 timova, a najboljih 16 ostvarilo je i bespovratna sredstva Grada Zagreba u iznosu višem od 2 milijuna kuna. Danas oni rade na daljnjem razvoju, privlače investicije i osvajaju strana tržišta. Spremni smo za  Startup Factory 2019 kojem partnerstvo s Inom donosi novu širinu te svježe prilike za testiranje i implementaciju ideja -  izjavio je Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Zainteresirani start-upovi se mogu prijaviti već danas, a više informacija o programu pronađite na https://www.ina.hr/ani/.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.