Obavijesti

Promo sadržaj

Interpretacijski centar Veliki Kaštel dodatni/novi je razlog za posjetiti Makarsku

Interpretacijski centar Veliki Kaštel dodatni/novi je razlog za posjetiti Makarsku
6

Makarska je već dugo vremena jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, i to zahvaljujući prirodnim ljepotama, gostoljubivim domaćinima te blagim klimatskim uvjetima. U okolici ovog nadaleko poznatog kraja s bogatom poviješću razvila se nova turistička priča vrijedna divljenja. U malom selu Kotišina, otvoren je suvremeni multimedijalni Interpretacijski centar Veliki Kaštel…

Interpretacijski centar Veliki Kaštel smješten je u istoimenoj višekatnoj utvrdi koja je povijesna senzacija Podbiokovlja. Utvrda na biokovskim liticama sagrađena je za vrijeme Kandijskog rata kako bi pružila zaklonište za stanovništvo u vrijeme sukoba s Osmanlijama. Danas je njena unutrašnjost pretvorena u pravo moderno čudo koje priča priču ovog predivnog kraja.

Interpretacijski centar prostire se na više etaža te predstavlja središnje mjesto interpretacije i prezentacije kulturne te prirodne baštine sela Kotišina.

Moderno opremljeni interaktivni prostor podijeljen je na tri teme postava: arheološka, etnološka i prirodna baština. U centru možete razgledati arheološke eksponate koji su pronađeni na lokalitetu Kotišina pod vodstvom Gradskog muzeja Makarska. Kroz etnološke predmete i priče na zabavan te interaktivan način možete upoznati način i stil življenja lokalnog stanovništva.

 

Najveći dio Interpretacijskog centra posvećen je prirodnoj baštini i fenomenu velike biljne raznolikosti na širem lokalnom području, osobito baštini Biokovskog botaničkog vrta Kotišina i ostavštini njegovog osnivača fra Jure Radića. Ljubitelji prirode bit će oduševljeni otkrivajući mnoge biljne vrste na ovom lokalitetu koristeći sva osjetila. Budite spremni na audiovizualno, olfaktorno i senzoričko zadovoljstvo prilikom posjeta ovom mjestu.

Interpretacijski centar Veliki Kaštel povezan je s nizom poučnih staza te obnovljenom crkvom sv. Martina i crkvom sv. Ante koje možete posjetiti u Kotišini, a zajedno su osmišljene idejnim muzeološko-muzeografskim i multimedijalnim projektom.

Malo selo Kotišina koje se nalazi u blizini Makarske, udaljeno svega dva kilometra od popularne turističke destinacije, postalo je pravi dragulj turističke ponude koja će vas oduševiti.  Čarobno mjesto podno Biokova pretvoreno je u raj za ljubitelje kulturne baštine, povijesti i prirode zahvaljujući projektu koji je financiran sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

 

Autori fotografija: Ante Bebić, Ivo Ravlić, Mila Lukić, Boris Luetić

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini