Obavijesti

Promo sadržaj

Jeste li naučili ove lekcije za uspješan rad od kuće?

Jeste li naučili ove lekcije za uspješan rad od kuće?
1

U vrijeme globalne pandemije, mnogi su po prvi put iskusili rad od kuće i koliko je važno imati dobru organizaciju radnog okruženja, komunikacije i radnog vremena

Obavljati posao od kuće za većinu je ljudi privlačna zamisao. Takav način rada karakteriziraju mnoge pogodnosti, ali i zamke koje mogu utjecati na radnu produktivnost i poslovne rezultate. Savjeti koje ćemo vam navesti u narednim kratkim animiranim filmovima pripremila je ustanova za obrazovanje odraslih – Callidus. Ovi edukativni filmovi mogu vam pomoći izbjeći ili značajno umanjiti njegove negativne strane kako bi vam uštede i pozitivni utjecaji rada od kuće omogućili opušteno i produktivno obavljanje svih poslovnih aktivnosti.

Kada radite od kuće, jedan dio doma postat će radni prostor. Poželjno je da to bude odvojena prostorija u kojoj se nalazi sve što je vezano za vaš posao i u kojoj je moguće fizički se odvojiti od svakodnevnog života ostatka doma. Ako to nije moguće, poželjno je u nekoj od prostorija postaviti radni stol koji ćete organizirati na način da posao bude neometan. Posebnu pozornost treba obratiti na odabir kvalitetne radne stolice koja će zaštititi zdravlje tijekom dugih sjedenja te na audio i vizualne elemente u pozadini.

Bez obzira na veličinu radne organizacije, komunikacija zaposlenika koji rade od kuće od iznimne je važnosti za uspješno obavljanje posla jer se po svojoj prirodi značajno razlikuje od komunikacije u uredu situacije kada su svi zaposlenici na istom mjestu. Razlika u komunikaciji je uvjetovana izostankom socijalnog kontakta ''oči u oči'' te je iz istog razloga prisutna i mogućnost nesporazuma, krive interpretacije, kašnjenja ili čak i izostanak neophodne komunikacije među zaposlenicima. Zato je važno da komunicirate češće nego u uredu.

Jedna od najvećih prednosti rada od kuće je odabir početka, duljine i kraja vlastitog kraja radnog vremena uz uvjet da vam priroda posla i ustroj vaše radne organizacije to omogućuje. Ipak, u oba slučaja savjetujemo da se glavne karakteristike organizacije radnog vremena ne razlikuju previše od onog koje bi proveli u uredu vaše tvrtke.

Autor ovih korisnih animiranih materijala je Callidus - Ustanova za obrazovanje odraslih, a njihova je misija pružati inovativne edukacijske programe i projekte, rješavati poslovne izazove te biti spona između kvalitetnih obrazovnih programa i potreba tržišta rada.

I sami smo se u ovoj pandemiji suočili s intenzivnim radom od kuće i njegovom važnošću. Te smo, osluškujući trendove u obrazovanju i trendove na tržištu rada, pripremili zanimljive kratke animacije koje mogu biti odličan alat za savladavanje osnova uspješnog rada u spomenutim uvjetima. Iako su se mnogi vratili u urede, vjerujemo da će ovi materijali biti od koristi svima kako bi osvijestili važnost svakog od faktora u izvanrednim, ali i u uobičajenim uvjetima rada“, pojasnila je Carmen Tariba, ravnateljica Callidusa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Do kraja tjedna u Zabi dostupni stambeni i gotovinski krediti uz niže kamatne stope
PROMO

Do kraja tjedna u Zabi dostupni stambeni i gotovinski krediti uz niže kamatne stope

Proljetna akcija na stambene i gotovinske kredite u Zagrebačkoj banci dostupna je do kraja tjedna – 19. travnja 2024. Za vrijeme trajanja kampanje, klijentima svih banaka na raspolaganju su stambeni i gotovinski krediti uz snižene fiksne kamatne stope.

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici nagrada za najefikasnije marketinške projekte
PROMO

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici nagrada za najefikasnije marketinške projekte

U glamuroznoj atmosferi na glavnoj pozornici Dana komunikacija u Rovinju dodijeljene su prestižne statue marketinškog natjecanja Effie.
Najbolje od zadnjeg dana festivala – donosimo kratki pregled s Dana komunikacija
PROMO

Najbolje od zadnjeg dana festivala – donosimo kratki pregled s Dana komunikacija

Posljednji dan ovogodišnjega izdanja festivala još dugo nećemo zaboraviti i učvrstili smo stav da Dani komunikacija na svoju pozornicu dovode najzanimljivije sugovornike i najbolje od domaće industrije.