Obavijesti

Promo sadržaj

Kako opremiti kućni ured za produktivnost i profesionalnost

Kako opremiti kućni ured za produktivnost i profesionalnost
5

Većina nas je u protekloj godini bila primorana iskusiti rad od kuće. Nekima je možda to bilo malo stresno jer nisu bili pripremljeni za takvu promjenu, a neki su o tom konceptu sanjali godinama!

Rad od kuće nudi brojne prednosti, uključujući fleksibilnost postavljanja vlastitog rasporeda, uštedu vremena i novca za svakodnevno putovanje na posao. 

Idealno je kada vam kvadrati vašeg doma omogućuju da svoj radni prostor odvojite od vašeg osobnog života. No, ukoliko to nije moguće svakako morate postaviti uvjete da bi vaš rad bio produktivan, a vi se osjećali dobro!

Što ćete trebati u svom uredu, ovisit će o vrsti posla koji radite. No za bilo koji posao treba vam dobra internet veza kako bi svi elektronički uređaji i mobitel bez kojeg je danas poslovanje nezamislivo.

Osigurajte si dobar telefon, kako vas loša slika ili zvuk ne bi ometali pri video pozivima i sastancima.

Huaweijev Mate 40 Pro pravi je izbor zbog svojih moćnih performansi koje vam mogu olakšati rad. Aplikacije koje se najčešće koriste za sastanke otvarat će munjevitom brzinom i sve će raditi besprijekorno. Mate 40 Pro ima i fantastičnu kameru pa će video pozivi biti na vrhunskoj razini jer su razina detalja, reprodukcija boja i dinamički raspon čak i pri slabijem osvjetljenju odlični. 

Zbog čestih razgovora, bitno je da mobitel ima dobar zvučnik te je poželjno da baterija traje dulje. Mate Pro 40 ima ugrađen super punjač, koji u samo 30 minuta napuni 86 % baterije.

Kućni ured svakako treba imati i računalo, a danas su laptopi zbog svoje fleksibilnosti, lakoće i osjećaja slobode koju pružaju svakako poželjni. Huawei MateBook X 2020 ima i mogućnosti uparivanja sa telefonom čime se pretvaraju u jedan super uređaj i mogu nesmetano surađivati. Tako na primjer možete otvarati datoteke na telefonu, a uređivati ih na računalu. Pozive možete uputiti ili preuzimati s računala. Imate mogućnost praćenja svih  informacija na jednom uređaju čime podižete svoju radnu produktivnost. 

Pored opreme spomenut ćemo nekoliko bitnih faktora za rad koji utječu na vaše zdravlje i raspoloženje:

Na prvom je mjestu puno svjetla! I to što je moguće više prirodnog, dnevnog jer poboljšava produktivnost i budnost, smanjuje glavobolju i napor u očima.

Postavljanje biljaka u radni prostor će vas učiniti sretnijima dok radite. 

Potrudite se oko uređenja radnog prostora. Možda ne smatrate da je stvaranje estetike glavni prioritet u radnom životu, ali uređenje kućnog ureda na način koji volite zapravo je prilično moćno. Kada uživate u prostoru, može vam pomoći i da uživate u svom poslu.

Budite organizirani i uredni. Stvorite radni zen. Ne pretrpavajte se hrpom papira ili previše organizatora. Riješite se kablova. Smotajte ih u neku lijepu kutiju ili povežite vezicama, spustite iza namještaja i maknite ih iz vidnog polja. Ako baš ne morate koristiti specifične programe u svom radu, za čitanje i slanje mailova možete koristiti elegantan Huawei MatePad PRO, tako će i vaš stol biti uredniji.

Dodajte stvari uz koje vas nadahnjuju i uz koje se lijepo osjećate. Postavite mekani čupavi tepih ispod stola ili za radni stol dovucite svoju omiljenu fotelju. Sve je dozvoljeno, doma ste!

Pratite vrijeme. Postavite sat ili alarm na mobitelu da vas podsjeti na predah. Istraživanja pokazuju da ćete biti produktivniji ako povremeno ustanete i razgibate se tijekom radnog vremena. Kratka razdoblja mentalnog odmora prekidaju radni dan i mogu poboljšati vaš fokus, ali lako je zaboraviti na vrijeme kada radiš od kuće. Prije nego što to shvatite, treći ste dan zaredom radili 14 sati.

I na kraju, mislite i na svoje ukućane, jer s njima dijelite svoj radni prostor. Vaš glas im je zasigurno ugodan i drag, no to možda nije tako sa glasovima vaših kolega, šefova i suradnika za vrijeme vaših video poziva. Bilo bi dobro da nabavite Huawei FreeBudsPRO, najbolje bežične slušalice s revolucionarnom tehnologijom poništavanja buke, stoga vaši ukućani neće morati hodati na prstima ili se ustručavati razgovarati.

Još jedan savršen izbor iz Huaweija su i njihove nove bežične slušalice – FreeBuds 4i koje donose 10 sati reprodukcije i aktivno poništavanje buke po prihvatljivoj cijeni, a do kraja travnja moguće je iskoristiti posebnu ponudu. Kod Huawei prodajnih partnera ove vrhunske bežične slušalice dostupne su po promotivnoj cijeni od 499 kn, umjesto regularne cijene od 599 kn.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu