Obavijesti

Promo sadržaj

Kako pomoći djetetu koje pati od zatvora?

Kako pomoći djetetu koje pati od zatvora?
4

Zatvor ili konstipacija kod beba učestala je pojava s kojom se susreću mnogi roditelji. Iako mogu imati urednu probavu i peristaltiku crijeva, ponekad im se mogu dogoditi periodi u kojima otežano prazne crijeva ili pate od zatvora

Naravno, svako je dijete individualno i ne postoji točno određen broj stolica koje bi, s obzirom na dob i način prehrane, trebalo imati. U prvim danima života mogu mogu imati stolicu nakon svakog obroka, a ponekad i svakih nekoliko dana.

Konzistencija stolice ovisi o tome kako se dijete hrani. Dojena djeca imaju učestale i rijetke  stolice koje s vremenom postaju  tvrđe I konzistentnije, dok djeca koja se hrane mliječnim pripravcima imaju manje učestale stolice koje su nešto tvrđe konzistencije. U fazi kada dijete započne s dohranom, stolice postaju tvrđe i manje učestale.

Najbolji pokazatelji pati li vaše dijete od zatvora upravo su količina i konzistencija stolice. Tvrda, suha i količinski mala ili velika stolica pokazuju da probava vašeg djeteta nije uravnotežena. Kod djece koja pate od zatvora događaju se višednevni zastoji u pražnjenju crijeva, a tijekom samog pražnjenja djeca se grče kako bi izbjegla bolove jer imaju spore i bolne pokrete u crijevima. Kada napokon obave nuždu stolice su obično suhe i tvrde.

Zatvor najčešće nastaje kada djeca s majčinog mlijeka pređu na konzumaciju mliječnog pripravka. Majčino mlijeko ima idealan sastav masti i proteina i zbog toga je  peristaltika crijeva dojene djece uredna i bezbolna, pa je dojenje najbolji izbor za vaše dijete. Prelazak s dojenja na prehranu mliječnim pripravcima može uzrokovati promjene u načinu i učestalosti pokreta crijeva, što se često tumači kao zatvor.

Djeca koja su započela s dohranom, a pate od zatvora trebala bi unositi više tekućine. Probavu potiču guste kašice od šljiva, kruški, jabuka ili marelice, a preporučuje se izbjegavanje namirnica koje usporavaju rad crijeva, kao što su banane ili mrkva.

Majke koje moraju odabrati zamjensko mlijeko kada ne doje ili dojenje nije moguće, a  čija djeca pate od zatvora za pomoć oko odabira mliječnog pripravka trebale bi se obratiti svojem pedijatru.

S više od 150 godina stručnosti i napornog rada, Nestlé® je postavio temelje za istraživanje i inovacije u prehrani dojenčadi i male djece.

Nestlé® stručnjaci razvili su NAN® Comfortis liniju proizvoda uzimajući u obzir prehrambene potrebe dojenčadi i male djece kako bi ispunili zahtjeve naših malih jedinstvenih potrošača.

Za više informacija upitajte vašeg liječnika ili posjetite www.nestlebabyandme.hr stranicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi Oranž za samo 7 eura i uzmi 20 € na Woltu te 15 € na Horizont Shopu! Ni to nije sve!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi Oranž za samo 7 eura i uzmi 20 € na Woltu te 15 € na Horizont Shopu! Ni to nije sve!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 92 eura, među kojima su kupon za Wolt od 20 €, Lidl kupon od 15 €, Horizont Shop kupon od 15 € te mnogi drugi

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!
U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza
PROMO

U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza

Jeste li kad čuli za tihi i održivi luksuz? Ante Vrban, nagrađivani arhitekt iz Šibenika, predviđa da će upravo ti pojmovi postati budućnost u izgradnji.