Obavijesti

Promo sadržaj

Kako pravilno skinuti šminku i održavati kožu zdravom?

Kako pravilno skinuti šminku i održavati kožu zdravom?
1

Sigurno si već puno puta čula da je samo zdrava koža, lijepa koža. Prvo pravilo za lijepu i zdravu kožu je pravilna njega, a to se posebno odnosi na redovito čišćenje i uklanjanje šminke prije odlaska na spavanje.

Zašto se šminka mora ukloniti?

Iako su suvremeni dekorativni kozmetički proizvodi sve kvalitetniji oni ipak zatvaraju pore, a osim toga nije zanemariva ni količina nečistoća koja završi na licu preko prljavih ruku ili nečistog zraka. Tijekom spavanja koža se regenerira, a kako bi ta regeneracija bila što kvalitetnija nužno je ukloniti šminku s lica da se pore otvore kao i da se sredstva za njegu koja se nanose poslije čišćenja bolje upiju.

Korak po korak do čistog lica

Najteži dio je uklanjanje vodotporne maskare s trepavica, osobito ako su na kapcima i sjenila tamnih boja. Za njihovo djelotvorno uklanjanje potrebno je koristiti sredstva na bazi ulja. Kad se maskara i sjenila otope najbolje ih je do ukraju ukloniti blazinicom. Ruž se također uklanja uljnim sredstvom.

Puder i rumenilo s lica uklanjaju se mlijekom za čišćenje lica, koje ujedno i njeguje kožu. Potom se lice kako bi bilo potpuno čisto umije specijalnim gelom ili/i se koristi tonik za lice koji osvježava ten, a na blazinici se jasno vidi je li i posljedni trag šminke uspješno uklonjen.

Tek nakon ovih koraka lice je spremno za nanošenje preparativne kozmetike u vidu krema ili/i seruma za njegu lica, vrata i dekoltea.

Ili samo jedan korak do lica bez šminke?

Ako nisi sklona gore opisanom ritualu klasičnog skidanja šminke, a želiš imati lijep i njegovan ten rješenje su vlažne maramice za skidanje šminke. Ako je maramica dovoljna kvalitetna i vlažna već i samo jedna ti može biti dovoljna da u cijelosti ukloniš maskaru, sjenila, ruž, puder, dakle kompletnu šminku i pripremiš lice za spavanje. Dodatna je prednost i što možeš birati i naći maramice koje tvom licu najbolje odgovaraju jer ih ima i za normalnu i osjetljivu kožu.

Vlažne maramice za skidanje šminke su osobito dragocjene u ovo ljetno vrijeme kada se više putuje jer su praktično pakirane i ne zauzimaju puno mjesta u torbi, a uspješno zamijenjuju tri do četiri proizvoda koja se koriste prilikom klasičnog uklanjanja šminke. Dakle, uz vlažne maramice bilo kad i na bilo kojem mjestu možeš imati čisto lice.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve